Gazze'de Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi

Gazzeliler, İsrail'deki bir hapishanede yaklaşık 2 aydır açlık grevi yapan ve dün komaya giren Filistinli tutuklu Avukat Muhammed Allan'a destek gösterisi düzenledi.

15.08.2015 00:23  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazzeliler, İsrail'deki bir hapishanede yaklaşık 2 aydır açlık grevi yapan ve dün komaya girdiği açıklanan Filistinli tutuklu avukat Muhammed Allan'a destek gösterisi düzenledi.

Gazze'deki Kızılhaç binasının önünde bir araya gelen göstericiler, fotoğraflarını taşıdıkları Allan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Allan'ın hayatıyla ilgili her türlü olumsuz gelişmeden İsrail'i sorumlu tutan eylemciler, uluslararası kuruluşlara harekete geçme çağrısı yaptı.

İslami Cihad hareketi liderlerinden Yasir Salih, "Allan, İsrail hapishanesinde özgürlüğünü ve onurunu korumak için ölümle pençeleşiyor. Uluslararası insan hakları kuruluşları hala sessiz" dedi.

Salih, İsrail'i, suçsuz olduğu halde Allan'ı hapiste tutarak uluslararası kanunları ihlal etmekle suçladı.

Filistin Esirler Cemiyeti, açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Muhammed Allan'ın dün komaya girdiğini ve solunum cihazına bağlandığını açıklamıştı.

Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı.

Zorla besleme yasasının, yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevinde bulunan Allan için uygulanması gündemde. Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri ise buna karşı çıkıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement