Gediz'in "Mematfen" Yıldızları Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Gediz'in "Mematfen" Yıldızları Yarıştı

Gediz\'in "Mematfen" Yıldızları Yarıştı

Gediz Mehmetçik Ortaokulu, MeMatFen (Matematik-Fen Bilimleri) yarışması düzenledi.

16.04.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gediz Mehmetçik Ortaokulu, MeMatFen (Matematik-Fen Bilimleri) yarışması düzenledi.

28-29 Nisan'da yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sınavları öncesi öğrencilerin eksiklerini görme ve sınava hazırlık, öğrencilerdeki Matematik ve Fen Bilimleri korkusunu yenmek, birlikte yarışabilme duygusunun gelişmesi ve eğitime destek maksadıyla ilçe çapında düzenlenen MeMatFen yarışmasına 15 ortaokuldan 92 öğrenci katıldı.

Gediz Fen Lisesi ve Mustafa Necib Alayeli (MNA.) Anadolu Lisesi öğrencilerinin gözetmen olarak görev yaptığı yarışmada, sınava katılan 92 öğrenci 25 Matematik ve 25 Fen Bilimleri sorusunu çözmek için 150 dakika mücadele etti.

Gediz Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Hüseyin Alkan, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede böyle bir sınavın ilk kez yapıldığını belirterek, ortaokullar arasında düzenledikleri MeMatFen sınav yarışmasının ileriki yıllarda da yapılacağını söyledi.

MeMatFen yarışmasını, TEOG sınavları öncesi öğrencilerin eksiklerini görme ve sınava hazırlık, öğrencilerdeki Matematik ve Fen Bilimleri korkusunu yenmek, birlikte yarışabilme duygusunu geliştirmek ve eğitime destek maksadıyla gerçekleştirdiklerini belirten Okul Müdürü Hüseyin Alkan, "MeMatFen sınav yarışmasını, ilçemizde eğitim kalitesinin çıtasını yükseltmenin temeli olduğunu kabul ettiğimizde, bu sınavın önemi daha iyi anlaşılacaktır. Sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen başta okulumuz öğretmenlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, katılan okullarımızın idarecilerine ve öğretmenlerine, maddi manevi destek veren sponsorlarımıza, Gediz Fen Lisesi ve MNA Anadolu Lisesi Müdürlüklerine ve destek olan öğrencilerine, sınava katılan öğrencilerimiz ve velilerine teşekkür ederim. Mehmetçik Ortaokulu olarak ilkleri yapmaya devam edeceğiz. TEOG sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'in 'Mematfen' Yıldızları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement