Geleceğin Yetenekleri Keşfediliyor - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Yetenekleri Keşfediliyor

Geleceğin Yetenekleri Keşfediliyor

Adıyaman Belediyesi’nin devam eden yaz spor okullarında miniklerin yetenekleri antrenörler tarafından keşfedilerek geleceğe hazırlanıyorlar.

25.08.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesi'nin devam eden yaz spor okullarında miniklerin yetenekleri antrenörler tarafından keşfedilerek geleceğe hazırlanıyorlar.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bu yıl Futbol, Basketbol, Yüzme, Kort Tenisi, Judo, Taekwondo, Karate, Güreş ve Boks dallarında öğrenci kabul edildi. Yaz spor okullarında geleceğin sporcuları yetiştiriliyor.

Bu yıl 20 Temmuz'da başlayan ve kısa süre sonra tamamlanacak olan Adıyaman Belediyesi Yaz Futbol Okulları ile ilgili bilgi veren yetkililer, bu yıl 130'a yakın öğrencinin futbol kursuna katıldığını belirterek, "Mehmet Güneş Koordinesinde, Ayhan Şener ve Feyzullah Çakır hocalarımızın nezaretinde geleceğin futbolcuları keşfedilerek yetenekleri ortaya çıkarılıyor. 7 ile 15 yaş aralığında olan ve futbola merak salan çocuklarımızdan yetenekli olanların aileleriyle görüşüp, okul döneminde de bu çocuklarımızla ilgilenerek, Adıyaman'ı temsil eden spor kulüplerimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle bir nevi kulüplerimize altyapı görevi de görüyoruz. Ayrıca kursa gelen her öğrencinin gelişimi açısında sportif çalışmalar ile birlikte ahlaki davranışlarla ilgili eğitimler de veriliyor. Çocuklarımızın kendi aralarındaki diyaloglarının nasıl olması gerektiği, hocalarına ve saha içindeki arkadaşlarına karşı tutumlarının nasıl olması gerektiği konusunda eğitimler de veren hocalarımız böylelikle hem iyi bir sporcu hem de iyi bir birey yetiştirmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

Adıyaman'da sporu daha geniş kitlelere ulaştırmak için Adıyaman Belediyesi bünyesindeki sportif kursları yılın 12 ayına yaymayı planladıklarını da söyleyen yetkililer, "Bu yıl bünyemizde eğitim gören 130'a yakın öğrenciden gelecek vadeden 30'u hocalarımız tarafından belirlendi. Bu öğrencilerimizin velileriyle de görüşerek bu çocuklarımızın geleceğe daha sağlam hazırlanabilmesi için yardımcı olmaya çalışacağız. Bu çocuklarımız için okul sezonunda da derslerini etkilemeyecek şekilde programlar hazırlayarak, U-13, U-14, U-15 ve U-16 kadrolarında yer vererek sezon boyunca ilgileneceğiz. Hatta bu çocuklarımıza Adıyaman Belediyespor adına lisans çıkararak, lisanslı sporcumuz yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamda çocuklarını spora teşvik etmelerinden dolayı velilerimize teşekkür ediyoruz. Eylül ayında başlayacak olan yeni kayıt dönemimiz için de diğer tüm ailelere, çocuklarını spora yönlendirmeleri önerisinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Yetenekleri Keşfediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement