Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" Projesi - Son Dakika
Güncel

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" Projesi

Sivas'ta, "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" hibe sözleşmesi imza töreni gerçekleşti.

15.07.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" hibe sözleşmesi imza töreni gerçekleşti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" hibe sözleşmesi imza törenine Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Gül, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 30 bin liraya kadar hibe desteğinden Sivas'ta 294 genç çiftçinin faydalanacağını söyledi.

Sivas'ta bütün kamu kuruluşlarının tarım ve hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği sağladığını ifade eden Gül, "Bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Sivas eğer gelişecekse, göç duracaksa mutlaka bizim çiftçileri desteklememiz gerekecek. Köylüyü köyde tutmamız gerekecek. Bu da faizsiz krediyle, hayvancılığı desteklemekle, çiftçileri desteklemekle olacak." dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla projenin yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Yıldız, Sivas için 8 milyon 820 bin lira ödenek ayrıldığını belirterek, çeşitli konularda 294 projenin destekleneceğini ve projelerin uygulamanın her aşamasında bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement