Gençlerbirliği Futbolcuları "Tam Saha"Ya Konuştu - Son Dakika
Spor

Gençlerbirliği Futbolcuları "Tam Saha"Ya Konuştu

Berat Tosun: "Demba Ba çok özel bir santrfor" İrfan Can Kahveci: "Herkes dört büyük takım hayali kurar ama ben olabilecek en kısa zamanda Avrupa'ya gitmek istiyorum"

02.02.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerbirliği'nin genç oyuncusu Berat Tosun, santrfor olarak Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek'i beğendiğini belirterek,  "Demba Ba çok özel bir santrfor" dedi.

Gençlerbirliği'nde forma giyen Berat Tosun ve İrfan Can Kahveci, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'nde Süper Lig ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Derginin bu ayki sayısında Süper Lig'deki golcüleri değerlendiren Tosun, Demba Ba'nın hem sırtı dönük olarak oynayabildiğini, topu tutup arkadaşlarına servis yapabildiğini hem de gol noktalarına müthiş koşuları olduğunu ifade ederek, "Cardozo'nun da gol vuruşlarını çok başarılı buluyorum. Onları izleyerek ben de kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Takım arkadaşım İrfan Can Kahveci de gerçekten çok özel bir oyuncu. Onun için Sergen Yalçın ile Alex'in karışımı diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile BeşiktaşGalatasaray'a oranla daha şanslı gördüğünü anlatan Tosun, "Galatasaray diğer iki takıma oranla daha fazla sorun yaşıyor. İlk yarı performansıyla beni en fazla etkileyen takım Beşiktaş oldu. Çok iyi bir kadroları var ve oynamak istedikleri futbolu da sahaya başarıyla yansıtabiliyorlar. Takım oyununu yüksek tempoda oynayabilmeleri onları rakiplerinden biraz daha öne çıkarıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İrfan Can Kahveci

Gençlerbirliği'nin başarılı oyuncusu İrfan Can Kahveci de Mesut Özil'i yakından takip ettiğini vurguladı.

Oynadığı bölgenin en dikkat çekici isimlerinden birinin Özil olduğuna dikkati çeken Kahveci, "Türkiye'de ise Mehmet Ekici'yi izliyorum. Özellikle Trabzonspor'a geldikten sonra çok daha iyi oynadığını söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

İrfan Can Kahveci, Gençlerbirliği'nde başarılı olduktan sonra Avrupa'ya gitme hayali bulunduğunu belirterek, "Herkes dört büyük takım hayali kurar ama ben olabilecek en kısa zamanda Avrupa'ya gitmek ve orada kendimi çok daha fazla geliştirmek istiyorum. Oyun stilime baktığımda İngiltere'den çok İspanya Ligi'nin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum" şeklinde hedeflerini dile getirdi.

Ligin ilk yarısında gösterdiği performansı sürdürmesi halinde A Milli Takım için alternatif bir oyuncu olabileceğini iddia eden Kahveci, şunları kaydetti:

"Elbette her oyuncu gibi ben de A Milli Takımımızın formasını giymek istiyorum.Takip edildiğimi hissediyorum ve takım arkadaşlarım da beni bu yönde motive ediyor.

Lig şampiyonluğuyla ilgili ise 3 takım başabaş gidiyor. Beşiktaş daha iyi futbol oynuyor ama diğerleri de puan kazanıyor. Dolayısıyla her an her şeyin olabileceği bir ligi yaşıyoruz ama ben Beşiktaş'ın takım oyununu daha başarılı bir biçimde sahaya yansıttığını, daha çabuk oynadığını, kanatları çok etkili kullandığını düşünüyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlerbirliği Futbolcuları 'Tam Saha'Ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement