Gençlerden Naat Dinletisi - Son Dakika
Yerel

Gençlerden Naat Dinletisi

Gençlerden Naat Dinletisi

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle naat dinletisi programı düzenledi.

22.04.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle naat dinletisi programı düzenledi.

Kültür Müdürlüğü Fahri Kayahan Müzik Salonunda düzenlenen programa Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız ve gençlik meclisi üyeleri katıldı. Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, 1. Şiir Meclisi programında Türk şiirini ele aldıklarını, 2. Şiir Meclisi programı ile de "Efendiler Efendisi Hz. Muhammed'i" anmak için naat programı düzenlediklerini söyledi. Şiir aracılığı ile anlatılamayan duygu ve düşüncelerin kısa ve net bir şeklide ifade edebileceğini söyleyen Akyıldız, bazılarının sayfalar dolusu bazılarının da iki satırla ama peygamber sevdalısı olarak yazmış oldukları naatlar ile efendimize karşı duyduğumuz sevgi, saygı ve muhabbeti net bir şekilde ifade edebildiklerini vurguladı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak manevi değerlere ve manevi kültüre karşı her zaman ilgili olduklarını söyleyen Akyıldız, "Peygamber Efendimiz bizim için bir örnektir ve hayatımızın belirleyicisidir" dedi.

Gençlik Meclisi üyeleri program boyunca Ali Ulvi Kurucu, Arif Nihat Asya, Ah Muhsin Ünlü, Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç, Nurullah Genç, Turgut Uyar, Yaman Dede, İsmet Özel ve Ziya Paşa'nın yazmış olduğu naatları okudular. Okunan naatların ardından şiir meclisine katılan herkese, Martin Lings tarafından kaleme alınan "Hz. Muhammed'in Hayatı" isimli kitap hediye dildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlerden Naat Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement