General Mobile Discovery 2 - Son Dakika
Teknoloji

General Mobile Discovery 2

General Mobile Discovery 2

General Mobile'ın uzun süredir beklenen telefonu test merkezimizde.

01.08.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Geçtiğimiz yıl çıkardığı Discovery isimli modeliyle adından sıkça söz ettiren General Mobile, ardından Discovery Elite isimli üst seviye telefonunu satışa sunmuştu. Ancak birçok kişi, uzun süredir Discovery 2'yi bekliyordu ve nihayet beklenen an geldi. İlk Discovery'nin üzerinde, Discovery Elite'in de altında yer alan, uygun fiyata iyi performans vaat eden Discovery 2, test merkezimizin yeni konuğu oluyor.


Videonun yüksek çözünürlüklü versiyonu için tıklayın.



Hafif tasarım


Discovery 2'nin tasarımına göz attığınızda, aklınıza Samsung'un Galaxy S5'i gelebilir. Zira özellikle yanlardaki gümüş çerçeve tasarım ve arka kısmının tasarımı, S5'i andırmıyor değil. Ön tarafta ahize, 5MP değerinde selfie, öz çekim kamerası ve ekranın altına konumlandırılan sanal tuşları görüyoruz. Tuşların ekran altındaki siyah banda konumlandırılması güzel düşünülmüş. Üst tarafta uyku tuşu, kulaklık girişi, sağ yan tarafta ses tuşları ve hem sağ hem de sol tarafta olmak üzere 2 tane de micro sim kart girişi bulunuyor. "İki sim kart yerine tek sim + tek microSD kart girişi olsaydı daha iyi olurdu" diye düşünüyorsunuzdur belki. General Mobile, böyle bir versiyonu da eylül ayı itibarıyla satışa sunacak.


Telefonun altında microUSB bağlantı noktası ve hoparlöre yer verilirken, arka tarafta da flash ışığıyla birlikte 13MP değerdeki kamerayı görüyoruz. Arka kısmın tırtıklı ve mat bir plastik malzeme kullanılarak hazırlanması, terleme ve kayarak düşmelerin önüne geçiyor.



Telefonun kullanışlı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. 7.9mm inceliği bulunan ürün, yalnızca 129 gram ağırlığında ve gerçekten kullanırken size hafif hissettiriyor.


5 inçlik FHD ekran


Discovery 2'de 5 inçlik 1080p ekran kullanılıyor. Super IPS teknolojisi üzerine inşa edilen bu ekran, farklı açılarda, ışık seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda dahi güzel görüntüler sunuyor. Netlik ve renk doygunluk oranları başarılı. Ayrıca ekranın dokunuşlara verdiği tepkiler de güzel. En ufak dokunuşlarla ekranda yağ gibi kayabiliyorsunuz. Ara ara ufak tefek kasılmalarla karşılaştığımı da eklemeliyim.


#Sayfa#


Gerçek 8 çekirdekli MediaTek işlemci


Discovery 2'de gerçek 8 çekirdekli işlemci olarak bahsedilen MediaTek'in 2GHz değerdeki 6592 işlemcisi kullanılıyor. Ona 2GB RAM ve Mali-450GPU'su eşlik ediyor. Telefonun dahili hafızası 16GB ve bunun yaklaşık 12GB'lık kısmını kullanabiliyorsunuz. Peki 8 çekirdekli işlemciyle performans nasıl?


Yaptığımız Antutu testinde, cihazımızın 31642 puan aldığını gördük. Bu gerçekten dikkat çekici bir performans puanı. Her biri 2GHz değerde çalışan 8 çekirdekli MediaTek işlemci, Qualcomm'un Snapdragon 800'üyle karşılaştırılıyor ve ona kıyasla daha az enerji tüketip, daha az ısındığı bildiriliyor. Ayrıca bu işlemci, daha evvel tanık olduğumz 4+4 çekirdek sıralı çalışma mantığını benimsemiyor. Aksine, 8 çekirdek de aynı anda çalışarak size en yüksek performansı vermeyi amaçlıyor.



Oynadığımız Temple Run 2 ve Modern Combat 4 gibi oyunlarda, cihazın akıcı bir performans sergilediğine tanıklık ettik. Donmalarla karşılaşmadığınız gibi sunulan grafikler de 5 inçlik IPS ekran aracılığıyla gayet hoş görünüyor.



Android 4.4.2 KitKat sürümüyle gelen telefonun menüleri arasında akıcı şekilde geçişler yapabiliyorsunuz. Basit ve kullanışlı bir arayüz hazırlanmış. Karşınıza çıkan uygulama simgelerinin neredeyse tamamı da gündelik hayatta kullanabileceğiniz şeyler. Tabii General Mobile'ın önceki telefonlarında olduğu gibi bu telefona da kısa aralıklarla güncellemeler yayınlayacağını söyleyebiliriz.


#Sayfa#


Kameralar


Telefonun ön kısmında 5MP değerde selfie, öz çekim kamerası, arka kısmında da 13MP değerde flash ışıklı ana kamera yer alıyor. Ön kamera 720p, arka kamera da 1080p video çekimleri gerçekleştirebiliyor. Ana kamera, özellikle gün ışığında başarılı sonuçlar veriyor. Gece çekimlerinde kalite gündüze oranla düşse de, yakın mesafe çekimlerde flash ışığıyla iyi sonuçlar elde ediyorsunuz. 5MP'lik selfie, öz çekim kamerası da şu an başarılı ön kameralardan bir tanesi. Resim düzenleme modu ve filtrelerle güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz.



Batarya


Discovery 2'de 2500mAh değerde bir batarya bulunuyor. Arka kapak açılamadığı için bataryayı da çıkaramıyorsunuz. Bu batarya, tek şarj ile size bir günlük kullanım ömrü sunuyor. Ancak tasarruf modunu da kullanmanızda yarar var.


General Mobile Discovery ile Discovery 2'sinde ne farklar var?


Dikkat çekici farkları sıralamamız gerekirse...


Öncelikle ekranda değişiklik var. Yeni telefonda HD yerine Full HD, 4.7 inç yerine de 5 inçlik bir ekran boyutu var. Ekran büyüse de tek elle kullanımı zorlaştırmıyor. Bir diğer dikkat çeken detay, bu kez her biri 2GHz değerde çalışan gerçek 8 çekirdekli işlemci. Discovery 2, bu işlemci sayesinde bazı üst seviye telefonlara bile kafa tutabilir konumda. Ağırlık ve kalınlık oranlarında ilk Discovery hala daha iyi olsa da, Discovery 2'nin de bu oranları fazla artmış değil. Kameralar tarafında da özellikle ön kamera değerinin 5MP'e çıkarılması dikkat çekiyor.



#Sayfa#


Sonuç


General Mobile Discovery 2, uzun süredir beklenen bir modeldi. Özellikle bin lira seviyesi altında yüksek performansa sahip bir Android telefon beklentisi olanlar, Discovery 2'yi tercih edebilir. Gerçek 8 çekirdekli işlemci, 5 inçlik FHD IPS ekran ve 5MP ön kamera gibi dikkat çekici yanları bulunan telefon, microSD kart girişi bulunmaması sebebiyle yüksek hafıza beklentisi olanları ilk etapta üzüyor. Ancak eylül ayında çıkacak olan bir başka Discovery 2 modelinde çift sim kart girişi yerine bir sim kart girişi ve bir de microSD kart girişi olacak.


Discovery 2, ağustos ayının ilk haftası itibarıyla, 888 lira fiyat etiketiyle satılacak. Eylül ayında çıkacak microSD kart girişli modelin fiyatı da yine 888 lira olacak.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji General Mobile Discovery 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement