GERİ Dönüşümde 'ÖNCÜ Şehir' Yıldırım - Son Dakika
Güncel

GERİ Dönüşümde 'ÖNCÜ Şehir' Yıldırım

Yıldırım'a çağ atlatan Yıldırım Belediyesi, ilçede hizmet veren kahvehane ve çay ocaklarına cam atık toplama kutusu dağıtarak atıkların ekonomiye geri kazandırılmasını sağlıyor.

28.04.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cam atıkların geri dönüşüme kazandırılmasında Avrupa standartlarını yakalayan ilk kurum olan Yıldırım Belediyesi, ilçede hizmet veren kahvehane ve çay ocaklarına cam ambalaj atık toplama kutusunun dağıtımına başlayarak yine bir ilke imza attı. Yıldırım Belediyesi ile Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası arasında yapılan anlaşma neticesinde 741 kahvehane ve çay ocağına bin adet cam ambalaj atığı kutusu verilerek, cam atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye geri kazandırılacak. Atık yönetimi konusunda yapılan çalışmalarla ilçeye büyük bir ivme kazandırdıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Dünya'nın en büyük problemlerinden birisi sahip olduğumuz kaynakların bilinçsizce tüketilmesi. Yaptığımız atık yönetimi çalışmalarımızla ömrünü tamamlamış ürünleri özellikle cam atıkları, geri dönüşümle ekonomiye tekrar kazandırarak çevremizi koruyoruz. Bu projemizin paydaşı olan Kahveciler ve Benzerleri Odası'na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

TOPLUMA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR

Yıldırım Belediyesi olarak önceliklerinin gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Önceliğimiz evsel atıkların toplanması. Evsel atıkların yanında ambalaj, cam, elektronik eşya, lastik, pil ve yağ atıklarını toplayarak çevremizin kirlenmesine izin vermiyoruz. Aynı zamanda bu atıkları geri dönüşüm yoluyla tekrar ekonomiye kazandırarak doğal kaynaklarımızın bilinçsizce tüketilmesinin önüne geçiyoruz" diye konuştu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarla toplumda farkındalık oluşturmasının önemine değinen Başkan Edebali, "Ekiplerimiz, şimdiye kadar ilçemizde yaklaşık 10 bin kişiye ulaşarak geri dönüşüm konusunda bilgi verdi. Düzenlenen sempozyumlar, tiyatro oyunları ve okullardaki eğitimlerle Yıldırımlılara çevre bilincini aşılamaya devam ediyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti.

'GELECEK NESİLLERE İYİ BİR YAŞAM SAĞLAMALIYIZ'

Atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda Yıldırım'da yaşayan herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğinin de altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım bizim evimiz. Bu şehirde yaşayan herkes, temizlik konusunda kendi evindeki hassasiyeti yaşadığı ilçeye de göstermesi gerekir. Özellikle doğal kaynaklarımızı tasarruflu kullanarak gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sağlayabiliriz. Bunu sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz en önemli hizmetlerinden biri olan bu projemize, kahvehane ve çay ocağı esnafımızın gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GERİ Dönüşümde 'ÖNCÜ Şehir' Yıldırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement