Giresun Belediyesi'nden Fırıncılara Halk Ekmek Resti - Son Dakika
Yerel

Giresun Belediyesi'nden Fırıncılara Halk Ekmek Resti

Giresun Belediyesi\'nden Fırıncılara Halk Ekmek Resti

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, fırıncıların fiyatlar ve gramaj konusundaki tutumları karşısında ’Halk ekmek’ açabileceklerini söyledi.

22.09.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, fırıncıların fiyatlar ve gramaj konusundaki tutumları karşısında 'Halk ekmek' açabileceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Amacımız sadece bir esnaf kolunu kollamak ve ya eleştirmek değil, fiyatın dengesini bulmaktır. Eğer bulunamıyorsa bizde belediye olarak kendi fırınımızı açarız 3 vardiya 24 saat çalışsın. Kar gözetmediği için devlet de zarar etmez. O zaman bakacağım o fırıncıların fiyatına" dedi.

Ahilik haftası dolayısıyla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve Oda üyeleri Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti. Yılın ahisinin fırıncı olmasından dolayı ziyarette ekmek fiyatları ve fiyatların belirlenmesi tartışıldı. Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara "Fırıncılar, Ticaret Odası'nda toplanmış, ekmek için fiyat istiyorlar. Ticaret Odası kanunlara aykırı olarak, et, simit, ekmek fiyatları veriyor. Bu sadece Giresun'da değil genel yapıda bu sorun var.Bu gün halkı mağdur etmeye yönelik gizli bir çalışma var. Bu çalışmaya şiddetle karşıyım. Esnaf Odaları Birliği Başkanlığımı bırakırım, yine de bu fiyatı vermem. Fakat biz fiyat vermeyip Ticaret Odası fiyat verirse, ben fiyata uymak zorunda kalırım. Bugün Giresun'da 100 bin nüfus var. 110 civarında fırın var. Fırınlar bu kadar çokken biz bu olaylarla hep karşı karşıya kalırız. Gerekirse Esnaf Odası, Ticaret Odası Giresun Belediyesi'nden oluşan bir protokol kuralım. Mahalle bazında bir nüfus kotası koyalım. Mahalleye fazla olan yerlere ruhsat verilmesin" şeklinde konuştu.

Fırıncıların ekmek gramajı ve fiyatları karşısındaki tutarsızlıkları sonucu belediyenin gündeminde 'Halk Ekmek' fırını açmanın konuşulduğunu belirten Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, fırınlar üzerinde çok fazla denetim yetkisi bulunmadığını söyledi. Başkan Aksu "250 gram ekmek 1 lira olur mu? Hepinizi elinizi vicdanınıza koyun. Böyle bir fiyat yok. Amacımız sadece bir esnaf kolunu kollamak ve ya eleştirmek değil, fiyatın dengesini bulmak.

Ruhsat vermeyerek bu sorunu çözemeyiz. Fırıncılar arasında üç beş kişi tekelleşme yapmış, fiyatları birazda bunlar oluşturuyor. Belediye ancak gramaj ve temizlikleri denetler. Benim başka hiç bir yetkim yok. Yetkilerin eskiden hep belediyedeydi. Budana budana belediyede daha yetkide kalmadı. Biz ayda 60 - 70 bin ekmek dağıtıyoruz. Belediye bir fırın alır, kendi ekmeğini kendi yapar. Bak o zaman onların fiyatına. Giresun'da Halk Ekmeği kurmak benim kafamda olan bir şey. Suistimal olur mu ? diye endişelerim var, yoksa hemen yapacağım. Alacağım bir tane fırın, 3 vardiya 24 saat çalışsın. Kar gözetmediği için devlet de zarar etmez. O zaman bakacağım o fırıncıların fiyatına" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Belediyesi'nden Fırıncılara Halk Ekmek Resti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement