Giresun'da 'Fındığını Emanet Verme, Fındık Fiyatını Kendin Belirle' Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da 'Fındığını Emanet Verme, Fındık Fiyatını Kendin Belirle' Kampanyası Başlatıldı

Giresun\'da \'Fındığını Emanet Verme, Fındık Fiyatını Kendin Belirle\' Kampanyası Başlatıldı

Giresun'un Eynesil ilçesi Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu "Fındığını emanet verme, fındık fiyatını kendin belirle" kampanyası başlatarak üreticilere çağrıda bulundu.

16.08.2013 11:36

Giresun'un Eynesil ilçesi Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu "Fındığını emanet verme, fındık fiyatını kendin belirle" kampanyası başlatarak üreticilere çağrıda bulundu.

Ziraat Odası olarak üreticiye destek vermek için bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Musaoğlu, bölgenin geçim kaynağı olan fındık fiyatını üreticinin kendisinin belirlemesi gerektiğini savundu.

Musaoğlu "Ziraat Odaları bir çiftçi kuruluşudur. Bizde çiftimizin menfaatine olan her şeyde var olduğumuzu göstermemiz gerekir. Bölgenin tek geçim kaynağı olan fındık üzerinde bir çok spekülatif söylentiler konuşuluyor. Üreticilerimizin fındığına sahip çıkması için ilçe merkezimizde "Fındığını emanet verme, fındık fiyatını kendin belirle" kampanyası başlattık. Emanete verilen her bir fındık artık üreticinin değil tüccarın tekelinde olan ürün haline gelmiş, fındık fiyatı tamamen tüccarın eline bırakılmış demektir. Halbuki fındığın fiyatını bize göre üretici belirleyip piyasayı oluşturması gerekmektedir. Biz buna inanıyor ve böyle düşünüyoruz. Küresel sermaye ve onun taşeronları üreticinin elinden fındığı ucuza alabilmek için medyayı da iyi kullanarak her türlü entrikaları çevirip fındığı ucuza kapmanın yollarını deniyorlar" dedi.

Fındığın fiyatının arttırılması gerektiğini dile getiren Musaoğlu, "Ben iddia ediyorum ki fındık rekoltesi bu yıl 500 bin tonun altında gerçekleşecektir. Bir önceki yıl ihracat kabukluda 550 bin ton, iç piyasada ise 150 bin tondu. Toplamada 700 bin ton eder. Bu yıl rekolte 450 bin ton ve fındık 5 bin TL'den işlem görmeye başladı. Biz fiyatın en az 7 bin TL ve üzerinde olmasını savunuyoruz. Fındığın para edebilmesi ve üreticinin mağdur olmaması için önce fındığı emanete vermemeli sonra da ihtiyacı kadar satıp piyasayı şekillendirmesi gerekmektedir" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da 'Fındığını Emanet Verme, Fındık Fiyatını Kendin Belirle' Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement