Giresun'da Ramazan Davulu Yasağına Vatandaşlardan Tepki - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Ramazan Davulu Yasağına Vatandaşlardan Tepki

Giresun\'da Ramazan Davulu Yasağına Vatandaşlardan Tepki

Giresun’da ramazan davulu yasağına vatandaşlar tepki gösterdi.

16.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da ramazan davulu yasağına vatandaşlar tepki gösterdi. Belediyenin bu yasağı uygulaması için önce anket yaptırması gerektiği belirtilirken, bazı vatandaşlarda bu tür yasakların kültürlerin yok edilmesine neden olduğunu ileri sürdü.

Giresun Belediyesi'nin Encümen Kararıyla Ramazan davuluna yasak kararı aldığını belirten Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu "Çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı encümen kararıyla yasaklandı. Zaten Giresun'da ramazan davulu çalınmasıyla ilgili bir gelenek yoktur.Ancak son yıllarda böyle bir şey yapılıyordu.Giresun Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda yasak kararı alındı" dedi.

Belediyenin Ramazan davulu yasağına tepki gösteren vatandaşlardan Abdullah Çolak, "Her şeye yasak ramazan davulu da yasak. Kimsenin rahatsız olduğu gibi bir durum söz konusu değil. Kim geleneklerini yaşatılmasından rahatsız olur ki. Ramazan da davul çalmadan ramazan olduğu nasıl anlaşılır" diye konuştu.

Belediyenin Ramazan davuluna yasak getirmesi için kamuoyu anketi yapması gerektiğini belirten İbrahim Günaydın ise;"Belediye şikayetçi olan vatandaşları dikkate alıyor ama Ramazan davulu isteyenleri dikkate almıyor. Belediye bu konuda kendi başına karar vermeden önce kamuoyu anketi yapmalıydı. Bu anket sonucuna göre bir karar almış olsa CHP'li belediye olarak daha demokratik davranmış olurdu" şeklinde konuştu.

Bu tür yasakların gelenekleri yok edeceğini ileri süren Samet Kurt ise " Yüzyıllardır ülkemizde yaşatılan bir gelenek var. Yasaklar gele gele bir çok kültürümüz yok oldu unutuldu. Şimdi de sıra ramazan davuluna geldi. Bu tür yasaklar sonucu ramazan davulu geleneği de yok olacaktır" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Ramazan Davulu Yasağına Vatandaşlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement