Giresun'da Yaşanan Fırtına Afetinın Ardından - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Yaşanan Fırtına Afetinın Ardından

Giresun\'da Yaşanan Fırtına Afetinın Ardından

Giresun’da yaşanan fırtına afeti sonucunda dalgaların Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi geçişinde tahribata yol açması geçmişte yapılmış yanlış şehir planlamasını gün yüzüne çıkardı.

25.09.2014 14:44

Giresun'da yaşanan fırtına afeti sonucunda dalgaların Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi geçişinde tahribata yol açması geçmişte yapılmış yanlış şehir planlamasını gün yüzüne çıkardı.

TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odalarının Giresun temsilcileri yaşanan fırtına afeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehir Plancıları Odası Giresun Temsilcisi Eyüp Güray Gökçin yaptığı açıklamada "Bir şey yapılacaksa kesinlikle bu konuyu ilgilendiren bütün meslek gruplarının bir araya gelmesi lazım. Birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Konuya halkın katılımı da gereklidir. Kesinlikle siyasi uyuşmazlıklar işi engellememelidir. Özgün iradeyle planlama yapılabilmeli, bilimsel teknik verilere göre çalışılabilmelidir. Aksi takdirde maalesef sonuçlarını geçen gün yaşadık. Bu sorun bütün şehirlerde var, sadece Giresun'da değil. Ama Giresun şehir planlamaya iyi bir örnek değil. Bunda hepimizin katkısı oldu. Eğer plan kötüyse, şehirlerimiz kötüyse bunda hepimizin suçu var. Sokakta yaşayan konuyla alakası yok gibi görünen vatandaşta suçlu. Hepimiz duyarlı olmalıyız. Bu konuda hareket eden herkese destek olmalıyız. Beraber çalışmalıyız. Karayolları ile şehrin ulaşım ağı entegre olamamış durumda, beraber hareket edemiyor. İnsanların psikolojik yapısını dahi bozacak aşamaya geldi. Bu kadar düzensiz bir ortamda insanlar ölmüyorsa, Allah yardımcımız olduğu için ölmüyordur" dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan ise "Bu fırtına felaketini ilk defa yaşamıyoruz. Bir olağanüstü durummuş gibi bir tepki var. Fakat yaklaşık iki senede bir yaşadığımız bir olayı her defasında olağanüstü afet olarak değerlendirmek bizi gerçekçiliğin dışına itiyor. Giresun'un bu tür dalgalara maruz kalabileceği tespit edilmiş. Dalgaların Giresun'da karayel rüzgarıyla etkilenip bunu kıyılara 5-6 metreye varacak şekilde oluşturacağı Giresun'un coğrafi envanterinde var. Bütün sıkıntı Giresun'un geçmişiyle alakalı edinilmiş tecrübelerin yol yapımı esnasında maalesef yüzeysel olarak geçilmiş olmasıdır" diye konuştu.

"Burada yol ile deniz arasında kalan tahkimat bölgelerinde kesiti artırarak bu noktalara koruyucu bir alan oluşturabiliriz" diyen Demirkan "'Efendim yol niye yapılmış, yapılmasaymış, vay işte yapıldı böyle oldu, bak gördün mü?' demenin yola bir metrekarelik bir yararı yoktur. Bütün bu tartışmalar siyasi bir itilafa dönüşecek, bütün yapılması gerekenler kaybolup gidecek. Eğer bu noktada aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorsak, burada yapılacak iyileştirmeleri başlatın dememiz gerekiyor. Tespitler yapılsın. Karayolları'nın ukdesinde bu yol, gelsin karayolları tespitini yapsın. Derinlik ölçümleri yapılır. Fırtınalarda oluşabilecek sıkıntıları engellemek için çözüm üretilir. Çözümler tercih edilip bu imalat yapılır. Bunlar zor işler değil" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Yaşanan Fırtına Afetinın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement