Giresun Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Giresun Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Giresun Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Giresun Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Sokakbaşı Vahit Sütlaş Sahnesi Tiyatro Salonunda yapıldı.

09.08.2014 16:46  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Sokakbaşı Vahit Sütlaş Sahnesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Genel kurula 105 kurum, muhtar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.

Divan Başkanlığını Ali Kara, Katip Üyelikler Şükrü Ertürk ve Fırat Sipahioğlu'nun yaptığı genel kurulda Uğur Karaibrahim başkanlığındaki liste seçildi.

Kent Konseyi'nin tüm Giresun'u temsil edecek, her kesimin istek ve arzularını değerlendirecek bir yapıda olmasını arzuladığını ifade eden Belediye Başkanı Kerim Aksu "Demokrasiye inancım ve bağlılığım gereği,Kent Konseyinin sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından oluşmasını savunmuşumdur. Kent Konseyi siyasi parti konseyi değil, halkının konseyi olmalıdır.Bir siyasetçi olarak hep bu fikri savundum.Bu konseyde tüm siyasi partilerden, muhtarlardan, kurumlardan,meslek odalarından,derneklerden, vakıflardan temsilciler olmalıdır. Genel Kurul öncesi arkadaşlarımız 6 siyasi partimizle üst düzeyde temas kurularak temsilci istemiştir. Tüm kurum ve STK temsilcilerinin katılımı için özen gösterilmiştir. Bu genel kurulun yasal olmadığını iddia etmek bilinçsiz bir yaklaşımdır. Yerel seçimlerden en geç 3 ay içerisinde kent konseyi seçimleri yapılır. Belediye Başkanı olarak müdahale etme ve seçim çağrısı yetkim var " dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Uğur Karaibrahim başkanlığında her birinin bir Sivil Toplum Kuruluşunu ve kurumu temsil ettiği Serdar Demirkan, Arzu Topuz, Ali Kara, Şükrü Ataün, Av. Ahmet Köksal, Adem Bıçakçı,Hayati Tökez, Doç.Dr. Ayşe Özcan, Yrd. Doç .Dr. Sezai Balcı, Mehmet Güngör,Fırat Sipahioğlu, Zafer Güngör, İbrahim Dizdar, Hasan Akın ,Ercan Ayhan, Hamdi Çakır, Hanife Karamustafaoğlu, Ahmet Coşkun'dan oluşan liste kazandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement