Giresun'un, İllerde Yaşam Endeksi Eğitim Boyutunda 7'nci Olması - Son Dakika
Güncel

Giresun'un, İllerde Yaşam Endeksi Eğitim Boyutunda 7'nci Olması

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İllerde Yaşam Endeksi eğitim boyutunda Giresun'un 7'nci olması dolayısıyla başarıda emeği geçenleri kutladı.

28.01.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İllerde Yaşam Endeksi eğitim boyutunda Giresun'un 7'nci olması dolayısıyla başarıda emeği geçenleri kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı İllerde Yaşam Endeksi'nin konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ile yaşam memnuniyeti olmak üzere yaşamın 11 boyutunu kapsadığı belirtildi.

Bireylerin topluma ve ekonomiye verimli şekilde katılması için gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklerin sağlanmasında büyük öneme sahip eğitim boyutu endeksinde Giresun'un ilk 10 il içerisinde 7'nci sırada yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğitim insanların topluma ve ekonomiye verimli şekilde katılması için gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklerin sağlanmasında anahtar role sahiptir. Buna ek olarak eğitim, sağlık, sivil katılım, politikaya ilgi ve mutluluk gibi alanlarda insanların yaşamına olumlu katkı sağlar. Çalışmalar, eğitimli insanların daha uzun süre yaşadığını, yaşadıkları yerde politikaya ve topluma daha etkin katıldığını, daha az suç işlediğini ve sosyal yardımlara daha az muhtaç kaldıklarını göstermektedir. İnsanların aldıkları eğitimin kalitesiyle sürdürdükleri yaşam kalitesi arasında aynı yönde ilişki bulunmaktadır."

Açıklamada, "Giresun'da göreve başladığı ilk günden itibaren bir eğitim gönüllüsü olarak çalışan Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, okul öncesi eğitimden başlayarak eğitimin her kademesinde başarının artması için birçok çalışma yapmış, il genelindeki bütün okullarımızı tek tek ziyaret etmiş, öğretmen ve öğrencilerimizi motive etmiş, halkımızın yapılan eğitim faaliyetleri konusunda bilinçlendirilmesinde büyük katkı sağlamıştır" denildi.

Okul öncesi eğitim, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş - Yükseköğretime Geçiş Sınavı, Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı, Bu Benim Eserim Proje Yarışması, TÜBİTAK projeleri, Öğretmen Akademisi Vakfı ile ortaklaşa çalışmalar yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Tüm bu çalışmalar neticesinde eğitim alanında ilk 10'a girerek 7'nci sırada yer alan ilimizde, bu başarıya katkı sağlayan il ve ilçe öğretim liderlerimize, okul yöneticilerimize, öğrenci ve velilerimiz ile tüm eğitim camiamıza teşekkürü bir borç biliriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun'un, İllerde Yaşam Endeksi Eğitim Boyutunda 7'nci Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement