Giresun'un Yayla Yollarının Ulaşım Sorunu Meclis Gündeminde - Son Dakika
Yerel

Giresun'un Yayla Yollarının Ulaşım Sorunu Meclis Gündeminde

Giresun\'un Yayla Yollarının Ulaşım Sorunu Meclis Gündeminde

Giresun İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısının 1. birleşimi meclis başkanı Abdullah Mürşit Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

05.05.2014 14:25

Giresun İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısının 1. birleşimi meclis başkanı Abdullah Mürşit Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı konuşan CHP Bulancak İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, yayla sezonunu başlaması nedeniyle yayla yollarının sorunlarını gündeme getirdi. Yılmaz "Giresun yayla zengini bir ilimizdir. Geleceğimizi turizm de görüyoruz ancak ne yazık ki yaylalarımız için gereken hassasiyeti yeterince gösteremiyoruz. KÖYDES ve Özel İdare Bütçelerinden pansuman tedbirlerle kısmi çözümler üretilmiş olsa da yeterince sorun çözülmüş değildir. Sorunu bulunan yaylalarımızdan biri de Bektaş Yaylası'dır. Burası turizm bölgesi ilan edilmiş bir yayladır.Geçtiğimiz dönem ulaşım sorunu bulunan Sisdağı yolunun iyileştirilmesi adına meclisimiz İl Özel İdaresi'ne borçlanma yetkisi vermiştir. Bu yaylalarımız adına önemli bir hamledir. Çünkü gerek KÖYDES gerekse Özel İdare kaynaklarıyla yaylalarımızın sorunları sadece pansuman tedbiri alınır. Ancak kesin çözüm genel bütçe kaynaklarıdır. Bu konuda iktidarın siyasi çoğunluğun takibini talep ediyorum. Öncelikle turizm alanı ilan edilen Bektaş ve diğer bütün yayla yollarımızın en iyi şekilde standart hale getirilmesini önemsiyorum. Çünkü ilimizin kalkınması turizme başlıdır" dedi.

Toplantıda daha sonra İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı kesin hesabı konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'un Yayla Yollarının Ulaşım Sorunu Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement