Goldman Sachc: Fiyatların Düşmesi Altın İçin Yatırım Fırsatı - Son Dakika
Ekonomi

Goldman Sachc: Fiyatların Düşmesi Altın İçin Yatırım Fırsatı

Yatırım Bankası Goldman Sachs, altının 1.250 doların altına kalıcı şekilde inmesi durumunda bunun stratejik alım fırsatı olduğuna inanıyor.

07.10.2016 14:26

Yatırım Bankası Goldman Sachs, altının 1.250 doların altına kalıcı şekilde inmesi durumunda bunun stratejik alım fırsatı olduğuna inanıyor.

Goldman, yatırımcıların kendilerini küresel büyüme ve merkez bankası politikalarından kaynaklanacak risklere karşı böylece koruyabileceğini belirtti.

ALTININ BU SEVİYEYE DÜŞECEĞİNİ BİLDİ

Son 1 aydır düşüşünü hızlandıran altına yönelik yatırım bankalarından üst üste kötümser tahminler geldi. Altının onsu bugün, Goldman'ın dikkat çektiği seviyenin 5 dolar üzerinde 1.255 dolardan işlem görüyor.

Brexit ardından küresel ekonomiye yönelik artan endişeler ile altın fiyatları yükselmişti. Ancak Fed'in Aralık'ta faiz artış olasılığının artması ve ECB'nin varlık alımlarını azaltarak 'tapering' sürecine geçeceğine ilişkin haberlerle sert düşüş yaşadı.
Altın fiyatları doların da küresel olarak değerlenmesi ile bu hafta yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

ALTINA TALEP VAR

Goldman, altındaki düşüşün fiziki bir satıştan kaynaklanmadığını, aksine stratejik hedge amaçlı fiziki talebin hala güçlü olduğunu belirtiyor.

Banka, Haziran ayında altın için 3,6 ve 12 aylık hedeflerini sırasıyla 1.300, 1.280 ve 1.250 olarak belirlemişti. Yıl sonu için belirlenen 1.280 dolar hedefinin ise son gelişmelerle risk altında olduğunu belirten Goldman, Fed'in Aralık'ta faiz artırma ihtimalini yüzde 65 olarak görüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Goldman Sachc: Fiyatların Düşmesi Altın İçin Yatırım Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement