Gölhisar'da Esnaf Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Gölhisar'da Esnaf Dayanışması

Gölhisar\'da Esnaf Dayanışması

Gölhisar'da 25 esnaf bir araya gelerek, belirli günlerde topladıkları paraları yapılan kura sonucu bir arkadaşına vererek kendi aralarında bir dayanışma köprüsü kurdular.

05.11.2014 10:06  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8-12 Ekim Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bu uygulamaya başlayan esnaflar düzenli olarak kura çekimi yapıp bir nebze de olsa bir esnafın maddi sıkıntısını gidermeye çalışıyorlar.

Bu uygulamanın öncülerinden Mustafa Oğuz yaptığı konuşmada; "Ahilik Haftası nedeniyle arkadaşlarımızla toplandığımızda esnaflarımızın yaşamış olduğu maddi sıkıntıyı düşünerek böyle bir uygulama yapalım diye düşündük. 25 kişiden oluşan ekibimiz ile birlikte belirli aralıklarda toplanarak, bir miktar para topluyoruz. Ardından hep beraber kura çekimi yaparak, günün talihlisini belirliyoruz. Bir sonraki kuralarda bu talihli para yatırıyor ama çekilişlere katılamıyor. Ayrıca acil ödemesi olan esnafımız olursa kura çekimi olmadan toplanan parayı ona veriyoruz. Bu uygulamadan şu anda esnaflarımız çok memnun. Arkadaşlarımız çekiliş gününü heyecanla bekliyorlar. Bu tür çalışmalar esnaflarımız arasında birlik ve beraberlik duygusunu aşılıyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural'da yaptığı açıklamada; "Bir grup esnafımızın bu şekilde dayanışma örneği göstermesi gerçekten takdire şayan bir durum. Bu tür örneklerin artmasını gönülden isterim. Esnaflarımızın böyle birlik ve beraberlik içinde olması bizleri de motive etmektedir. Her zaman dediğimiz gibi birlik ve beraberlik içinde olursak ilçemizi hak ettiği noktaya taşımak için önemli bir yol kat etmiş olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölhisar'da Esnaf Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement