Gölpazarı'nda Hayvansever 2 Kadın, Açlık Grevinde - Son Dakika
Güncel

Gölpazarı'nda Hayvansever 2 Kadın, Açlık Grevinde

Gölpazarı ilçesinde, hayvan sever iki kadın, sokak hayvanları için, Gölpazarı Belediye Başkanlığı binası karşısında açlık grevi başlattı.

11.09.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölpazarı ilçesinde, hayvan sever iki kadın, sokak hayvanları için, Gölpazarı Belediye Başkanlığı binası karşısında açlık grevi başlattı. Hayvansever Ayşe Köse, eylemin üçüncü gününde henüz uzlaşmaya varamadıklarını söyledi.

Sokak hayvanlarının kendileri için geçerli yasalardan, kanunlardan faydalanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Köse, "İlçemizde aşırı bilinçsiz bir topluluk grubu var. Belediyenin bu insanlar için bilgilendirme çalışmaları yapmasını istiyoruz. Aynı zamanda 5199 sayılı yasa gereği sokak hayvanlarının toplama işlemi, acil kısırlaştırma, tedavi, beslenme ve barınakta emin ellere teslim edilme olanaklarının sağlanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, açlık greviyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kırsal alandaki köpeklerin yavrularının ilçe merkezinde bir yoğunluk oluşturduğunu dile getirdi.

Bu hayvanları korumak için küçük bir barınak açtıklarını aktaran Başkan Kazıcı, şunları kaydetti:

"Şu anda bir veteriner hekimle sözleşme imzaladık, yasal izinlerimizi aldık ve barınağımızı faaliyete geçirdik. Sokak hayvanlarını toplamaya başladık. Bunları yasa gereği belli bir süre, kalması gerektiği kadar burada misafir edeceğiz. Veterinerimiz, tedavilerini, kısırlaştırmalarını yapacak. Sonra da kanunun öngördüğü gibi doğal ortama bırakılacak."

Grevin demokratik bir hak olduğunu vurgulayan Kazıcı, "Fakat neden grev yaptıklarını anlamış değilim. Söylediklerinin bir dayanağı yok. Biz, hayvanlarımızı da insanlarımızı da seviyoruz. Burası sadece bir hayvan barınağı olmayacak. Birçok evcil hayvanı burada barındıracağız. Küçük bir gölet yapacağız. Ördekler, kazlar, güvercinler olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölpazarı'nda Hayvansever 2 Kadın, Açlık Grevinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement