Gölpazarı'nda Sertifikalı Arıcılık Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gölpazarı'nda Sertifikalı Arıcılık Kursu Açıldı

Gölpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sertifikalı Arıcılık kursu açtı.

12.02.2015 12:13  Güncelleme: 12:29

Gölpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde "Sertifikalı arıcılık" kursu açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Devrim Toraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 kursiyerin katıldığı kursta, tozlaşmada bal arılarının önemi, ilkbahar, sonbahar ve oğul dönemi, yaz bakımı ve bal hasat çalışmaları, üretimde kullanılan malzeme, beslenme, arı hastalıkları ve zararları, arıların faydalandığı bitkiler hakkında görsel ve uygulamalı olarak bilgiler verileceğini bildirdi.

Kursta, genç çiftçileri tarımda yeni teknolojiler, gelişmeler ve tarımsal üretim konularında gerekli bilgi ve becerileriyle donatarak yenilikçi çiftçiler haline getirmek istediklerini vurgulayan Toraman, "Kursiyerlerimiz kurs bitiminde arıcılık yapabilecek hale gelecekler. Çiftçilerimizin ilgisi yoğun ve özellikle gençlerin ve bayanların olması bizleri mutlu etti" ifadesinde bulundu.

Toraman, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölpazarı'nda Sertifikalı Arıcılık Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement