Görele Belediye Başkanı Erener, Muhtarlardan İkametgah Desteği İstedi - Son Dakika
Yerel

Görele Belediye Başkanı Erener, Muhtarlardan İkametgah Desteği İstedi

Görele Belediye Başkanı Erener, Muhtarlardan İkametgah Desteği İstedi

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçe dışından ikamet kaydı aldırmak için köy muhtarlarından destek istedi.

24.09.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçe dışından ikamet kaydı aldırmak için köy muhtarlarından destek istedi.

Görele Muhtarlar Derneği'nde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Karaman ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Erener, ilçenin kayıtlı nüfusunun 15 bin 800 olduğunu fakat belediye olarak 30 bin kişiye hizmet ettiklerini söyledi.

Tek isteğinin Görele'ye kuvvet ve güç kazandırılması olduğunu belirten Erener, şunları dile getirdi:

"Bilindiği üzere belediye hudutları içerisindeki nüfus tabelamız 15 bin 800'dür. Bu rakam Görele'nin sadece görünen nüfusudur. Belediye olarak yaptığımız araştırmalara göre birçok vatandaşın burada oturduğu halde ikametgah kaydının köyde yazılı olduğu ortaya çıkmıştır. Gerekli tebligatları yaptık. Yapmış olduğumuz tebligatlar olumlu sonuçlar vermiştir. Bu anlamda muhtarlarımızdan da gerekli desteği bekliyoruz. Görele'ye güç ve kuvvet istiyorum."

Görele'yi gerçekten seven, Görele'nin gelişmesini isteyen birinin ikametgahını ilçeye aldırması gerektiğini ifade eden Erener, şunları kaydetti:

"Köylere sağlanan hizmetin nüfusla alakası olmadığını biliyoruz. Biz Görele Belediyesi olarak köylerimizi mahallelerimizden ayırt etmeyerek, gerekli desteği köylerimize de sağlamaya çalışıyoruz. Ortalama 2 bin 500 - 3 bin civarında bir nüfusun hareketliliği bizde göründüğü halde, bizde yazılı olmaması ilçemiz için büyük bir handikaptır. İlçemize sahip çıkıp nüfus bakımından gelişmesini sağlarsak, çok daha iyi kaynaklara sahip olacağımıza inancım tamdır. Biz gelirimizi arttırıp, giderimizi kısarsak Görele'yi hizmete doyurur, yöneticiliğin de alasını yaparız."

Konuşmanın ardından köy muhtarları Erener'e destek sözü verdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele Belediye Başkanı Erener, Muhtarlardan İkametgah Desteği İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement