Görele'de Ekmek Fırını Çalışanlarına "Tuz Kullanımı" Hakkında Bilgi Verildi - Son Dakika
Yerel

Görele'de Ekmek Fırını Çalışanlarına "Tuz Kullanımı" Hakkında Bilgi Verildi

Görele\'de Ekmek Fırını Çalışanlarına "Tuz Kullanımı" Hakkında Bilgi Verildi

Görele Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ilçede faaliyet gösteren tüm ekmek fırınlarını dolaşarak, fırın çalışanlarına "tuz kullanımı" ile ilgili bilgi verdi.

18.03.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ilçede faaliyet gösteren tüm ekmek fırınlarını dolaşarak, fırın çalışanlarına "tuz kullanımı" ile ilgili bilgi verdi.

Görele Toplum Sağlığı Merkezinde görevli eğitim sorumlusu Abdullah Çınar, fırınlarda yapılan ekmeklerde yasal olarak 1,5 kilogram tuz kullanılması gerektiğini söyledi.

Sağlıklı yaşam kurallarından birinin de günlük sodyum ihtiyacını karşılayacak şekilde tuz tüketmek olduğunu belirten Çınar, "Günlük sodyum ihtiyacı 2 bin 400 miligramdır. Bu miktar günlük 5 gram civarında tuzla karşılanabilir. Besinlerin içinde bulunan doğal tuz bireylerin günlük ihtiyacını karşılar. Tuzun günlük ihtiyacı dışında aşırı kullanılması birçok sağlık sorunlarına yol açabilir. Tansiyon hastalığının başında tuz kullanımı gelmektedir" dedi.

Damak tadı için önemli olan tuzun azaltılmasının uzun vadede sağlık için büyük bir katkı sağlayacağının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Çınar, şunları kaydetti:

"Fazla tuz tüketiminin sıklıkla neden olduğu hastalıkların başında kan basıncı yüksekliği, kalp damar hastalıkları, gastrit, kanserler, kemik erimesi ve böbrek hastalıkları gelmektedir. Ayrıca fazla tuz tüketimi, idrarla kalsiyum atımını da arttırır, bu durum kemiklerde kalsiyum kaybına neden olur. Kemiklerden kalsiyum kaybının artışı da osteoporoz ve kemik kırılma riskini arttırmaktadır." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'de Ekmek Fırını Çalışanlarına 'Tuz Kullanımı' Hakkında Bilgi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement