Görele Kaymakamı Kılıçarslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Görele Kaymakamı Kılıçarslan Açıklaması

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, KÖYDES projesi kapsamında Görele'ye 1 milyon 55 bin 325 lira ödeneğin çıkarıldığını söyledi.

17.02.2015 16:48

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, KÖYDES projesi kapsamında Görele'ye 1 milyon 55 bin 325 lira ödeneğin çıkarıldığını söyledi.

Kılıçarslan, yaptığı açıklamada, KÖYDES projesi kapsamında ilçeye gönderilen ödeneğin köylerdeki yol ve su sorunlarına ayrıldığını belirtti.

Yapılacak işlerin en verimli ve en hızlı bir şekilde hizmete dönüştürülmesi için azami gayret gösterdiklerini ifade eden Kılıçarslan, şunları kaydetti:

"Köylere yapılacak hizmet artık uydudan bilgisayara işlenmiş haritalar üzerinden yapılacaktır. Artık köylerdeki sorunlar için kimse kimseyi arayıp sormayacak, hepsi bu haritalara işlenecek ve bu şekilde bilgi sahibi olacağız. Bu çalışmalar 81 ilde de uygulanacaktır. Bu noktada bugün köy yollarıyla ilgili bilgiler alınırken yarın da tarımla ilgili bilgiler alınacak. Aynı şekilde tapu ile de aynı bilgiler alınacak. Artık devlet köylerle ilgili tüm verileri anlık olarak görebilecektir. İlçemize gönderilen 1 milyon 55 bin 325 liramızın belirli yüzdesi ortak alıma, belirli yüzdesi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Kent Sistemine kesilecektir. Miktarın geri kalanını ise ihale yapmak suretiyle köylerimizin yol ve su sorununu çözmek için harcayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele Kaymakamı Kılıçarslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement