Görme Engelli Halil İbrahim 27 Yıldır Gönüllü Müezzin - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Halil İbrahim 27 Yıldır Gönüllü Müezzin

Görme Engelli Halil İbrahim 27 Yıldır Gönüllü Müezzin

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde doğuştan görme engelli 38 yaşındaki Halil İbrahim Görgün, yaklaşık 27 yıldır köyündeki camide gönüllü müezzinlik yapıyor.

11.02.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde doğuştan görme engelli 38 yaşındaki Halil İbrahim Görgün, yaklaşık 27 yıldır köyündeki camide gönüllü müezzinlik yapıyor.

Sandıklı'ya bağlı Ürküt Köyü'nde oturan görme engelli Halil İbrahim Görgün, küçük yaşlarda gitmeye başladığı camide okunan dualardan etkilenerek Kuran eğitimi almaya karar verdi. 10 yaşındayken ilçe merkezindeki Kuran kursunda duyma yetisiyle yaklaşık 1.5 yıllık eğitim alan Görgün, köyündeki camide sala verip ezan okumaya başladı. Herhangi bir örgün eğitim almayan Görgün, müezzinlik konusunda ilerleyince bu işi meslek olarak yapmak istedi. 2000 yılında kadrolu müezzinlik yapmak için başvuran Görgün'ün karşısına diploma engeli çıktı. Müezzin olmaktan vazgeçmeyen Görgün, cami imamı ve çevresindekilerden edindikleriyle dini bilgilerini geliştirdi. Yaklaşık 27 yıldır da köyündeki camide müezzinlik yapan Halil İbrahim Görgün hem ailesinin, hem de köy halkının takdirini kazandı.

İLKOKUL DİPLOMASI ENGELİ

Çocuk yaşta aldığı eğitimin ardından gönüllü müezzinlik yaptığını söyleyen Görgün, "Sandıklı'da 1.5 yıl Kuran kursunda eğitim aldım. O gün bu gündür gönüllü olarak halkımıza hizmet vermeye başladım. Cemaatimizden memnunuz. Onlar da bizden memnun. 2000 yılında müezzinliğe kadrolu çalışmak için başvurmuştum. İlkokul diploma engeli öne sürüldü. O yüzden müezzinliğe kadrolu geçemedim" dedi.

'MEVLİT PROGRAMLARINA DA KATILIYORUM'

Köye gelen hocaları dinleyerek mesleğe gönül verdiğini anlatan Görgün, "Ben de bu işi yapsam diye düşündüm. Önceleri cuma namazları ile başladık bu işe. Sala vererek, ezan okuyarak, müezzinlik yaparak bu işlere merak sardım. Mevlit programlarına da katılıyorum. Öğrendiklerimizi uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

ENGELLİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Afyonkarahisar Altı Nokta Körler Derneği'ne üye olduğunu ve çeşitli etkinliklere katıldığını kaydeden Halil İbrahim Görgün, şöyle dedi:

"Engelli kardeşlerimiz bir köşeye çekilmek yerine yapabildikleri işlerle meşgul olsun. Halkla iç içe olsunlar. Kaçmasın, yılmasınlar. 'Biz niye özürlü doğduk?' diyerek kendilerini bir yere kapatmasınlar. Rahat ve huzurlu yaşamaya çalışsınlar."

'KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRÜYOR'

Halil İbrahim Görgün'ün annesi 62 yaşındaki Nazire Görgün de "Belirli bir yaşa gelene kadar sıkıntıları oldu. Ama sonra hiçbir sıkıntısı olmadı. Camisine gidip geliyor. Yemeğini kendisi yiyor. Her şeyini kendisi yapıyor" dedi.

'SOHBETLERİ DİNLENİR HOŞ BİR ARKADAŞ'

Köy sakinlerinden 66 yaşındaki Abdullah Ulusoy ise gönüllü müezzin Halil İbrahim Görgün ile ilgili, "Günde beş vakit ezan okuyor. Müezzinlik yaparken hiçbir sıkıntısını görmüyoruz. Yakın köylerde mevlitlere gidiyor. Çok güzel dua eder. Kahvede de sohbetleri dinlenir hoş bir arkadaş. Talim tecvit okumasa da sesi de düzgün. Cemaati toplayan kişidir" diye konuştu. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Halil İbrahim 27 Yıldır Gönüllü Müezzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement