Gözaltındaki Polisler Adliyeye Sevk Edilecek - Son Dakika
Güncel

Gözaltındaki Polisler Adliyeye Sevk Edilecek

Gözaltındaki Polisler Adliyeye Sevk Edilecek

Sivas merkezli 18 ilde yapılan operasyon kapsamında yasa dışı dinleme faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan polislerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

16.03.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas merkezli 18 ilde yapılan operasyon kapsamında yasa dışı dinleme faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan polislerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bu sabah polisler yeniden sağlık kontrolünden geçirildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün 18 ilde geçen hafta cuma günü başlattığı operasyonda gözaltına alınan 10 polisin sorgularında sona gelindi. 'Paralel devlet yapılanması' operasyonu kapsamında 2009-2013 yılları arasında usulsüz dinleme faaliyetleri düzenledikleri iddia edilen ve bu çalışmaları müfettiş raporları ile tespit edilen polislere yönelik operasyonun ilk aşamasında 4 şube müdürü, 1 başkomiser, 1 komiser ve 1 komiser yardımcısının olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ö.S.'ye ulaşılamazken M.T. ise kente gelerek teslim oldu. Bu arada 3 gündür gözaltında tutulan polislerden M.T. sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası ilk aşamada gözaltına alınan 9 kişi ile dün teslim olan M.T.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi bu sabah yeniden Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli polisler daha sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Firari olan Ö.S.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Öte yandan polislerin emniyetteki sorgu işlemlerinin sonuna gelindiği ve bugün öğlenden sonra adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözaltındaki Polisler Adliyeye Sevk Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement