Gözaltındaki Polislerin Sorgusu Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Gözaltındaki Polislerin Sorgusu Sürüyor

Gözaltındaki Polislerin Sorgusu Sürüyor

Sivas merkezli olarak 18 ilde yapılan operasyon kapsamında yasa dışı dinleme faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 10 polisin sorgusu sürerken, farklı illerdeki 25 polis de ifade için Sivas'a getirilecek.

14.03.2015 13:06

Sivas merkezli olarak 18 ilde yapılan operasyon kapsamında yasa dışı dinleme faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 10 polisin sorgusu sürerken, farklı illerdeki 25 polis de ifade için Sivas'a getirilecek. Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun süredir devam eden soruşturma kapsamında Sivas başta olmak üzere 18 ilde dün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 10 polisin sorgu işlemi devam ediyor. 'Paralel devlet yapılanması' operasyonu kapsamında daha önce çeşitli usulsüz dinleme faaliyetleri düzenledikleri iddia edilen ve bu çalışmaları müfettiş raporları ile tespit edilen aralarında eski şube müdürlerinin de bulunduğu polislere yönelik operasyonda ilk aşamada 10 kişi gözaltına alındı. 2010-2013 yılları arasındaki yasa dışı dinleme faaliyetleri kapsamında başlatılan operasyonda gözaltına alınan polislerin Sivas'ta o dönem görev yapan ve tayin ile başka illere giden polisler olduğu açıklandı. Gözaltında bulunan 10 polis bu sabah tekrar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltındaki polislerin sorgu ve ifade işlemlerinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde Cumhuriyet Savcısı tarafından yapıldığı öğrenildi.

SON ANA KADAR GİZLİ TUTULDU

Diğer şehirlerde daha önce yapılan operasyonların bir gün önceden bazı twitter hesaplarından duyurulması nedeni ile bu kez operasyonun başlama saatine kadar gizli tutulduğu, operasyon bilgisinin Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) başlama saatinden çok kısa süre önce girildiği öğrenildi. Polislerin soruşturma kapsamında yasadışı dinlemeler ile birlikte silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçlamasıyla da sorgulandıkları bilgisine ulaşıldı. Diğer illerdeki 25 polisin ise ifade vermek üzere kente davet edildikleri öğrenildi. Polislerin sorgu işlemlerinin bir kaç gün sürmesi bekleniyor. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözaltındaki Polislerin Sorgusu Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement