Gözlerindeki 10 Yıllık Karanlık Aydınlandı - Son Dakika
Güncel

Gözlerindeki 10 Yıllık Karanlık Aydınlandı

Gözlerindeki 10 Yıllık Karanlık Aydınlandı

Orhangazi ilçesinde, 94 yıllık yaşamının son 10 yılında katarakt nedeniyle gözleri görmeyen çiftçi, ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu Çiftçi Kurtkaya: "Çok zor günler geçirdim. Göz görmedi mi insanın hayatı bitiyor.

03.11.2014 11:18  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ÖZTÜRK - Orhangazi ilçesinde, katarakt (göz merceğinin saydamlığını yitirerek ağarmasından ileri gelen ve görmeyi engelleyen rahatsızlık) nedeniyle 10 yıl önce görme yetisini kaybeden 94 yaşındaki çiftçi, ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sölöz Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk ve 6 torun sahibi çiftçi Ömer Kurtkaya'nın bir gözünde, yıllar önce gittiği hastanede katarakt tespit edildi. Buna rağmen tedavi olmayı ihmal eden Kurtkaya'nın diğer gözüne de dağda odun keserken bir ağacın dalı çarptı.

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen uzun süre tedavi olmayan ancak gözlerindeki görme yetisi giderek kaybolan Kurtkaya'ya, yıllar sonra gittiği hastanelerde kendisine yeniden görmesinin mümkün olmadığı söylendi. Gözleri görmeyen Kurtkaya, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale gelince eşiyle kızı ve damadının evine yerleşti. Orhangazi Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan Kurtkaya'nın katarakt olan sol gözü, yıllar sonra yeniden görmeye başladı.

Kurtkaya'nın damadı Derviş Atalay, kayınpederinin yeniden görebileceğine yönelik umutlandıkları anı hatırlattı. Onun, evin salonunda sobanın yanında yattığını belirten Atalay, "Kayınpederim bir gece bana seslenerek, 'Oğlum kalk bakalım yangın var galiba' dedi. Yanına geldiğimde sobanın ön kapağındaki alevi gördüğünü ve bunu yangın sandığını anladım" dedi.

Atalay, bunun üzerine kayınpederini götürdükleri doktorun, muayene ve gerekli tetkiklerin ardından ameliyata karar verdiğini dile getirerek, "Kayınpederimin Orhangazi Devlet Hastanesi'ndeki ameliyatı oldukça başarılı geçti. Ameliyat sonrası katarakt olan sol gözü yeniden görmeye başladı. Sağ gözündeki rahatsızlığı ise sürüyor" diye konuştu.

"Dünya şimdi benim"

Hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra damadının evine getirilen Kurtkaya, ameliyat olduktan sonra tek gözüyle çok iyi gördüğünü bildirdi. Kurtkaya, şunları kaydetti:

"Karşıdan geçen arabaları görüyorum. Her şeyi yapabiliyorum. Dünya şimdi benim. Dünya cennet oldu. Adım atamıyordum, tuvalete gidemiyordum. Kızımın yardımıyla tuvalete gidebiliyordum. Çok zor günler geçirdim. Göz görmedi mi insanın hayatı bitiyor. Şimdi Allah'a şükür çok iyiyim. Merdivenlerden inebiliyorum, çıkabiliyorum."

Ömer Kurtkaya, görmeye başladıktan sonra sık sık torunlarıyla bir araya geldiğini ve eski fotoğraflarını incelediğini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gözlerindeki 10 Yıllık Karanlık Aydınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement