"50 Mahallemizin Ara Sokaklarını Parke Taşıyla Döşemeye Başladık" - Son Dakika
Yerel

"50 Mahallemizin Ara Sokaklarını Parke Taşıyla Döşemeye Başladık"

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, seçildikten sonra yaptığı hizmetleri düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

29.12.2014 16:44  Güncelleme: 17:07

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, seçildikten sonra yaptığı hizmetleri düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

Günel, makamında düzenlediği basın toplantısında, Yeni Büyükşehir Kanunu'nun hayata geçmesiyle mahalleye dönüştürülen 4 beldenin borçlarının kendilerine kaldığını söyledi.

"Artık Gülnar'a daha çok hizmet vereceğiz derken beldelerden büyük bir enkaz devraldık" diyen Günel, şöyle devam ett:

" Büyükeceli'den 10 milyon 267 bin, Zeyne'den 1 milyon 302 bin, Kuskan'dan 972 bin ve Köseçobanlı'dan 844 bin lira borcu kanun gereği aldık. Toplam borcumuz, bizim normal borcumuzla da beraber 17 milyon lira. İller Bankası'ndan bize tahsis edilen para ortalama aylık 978 bin lira. Bunun % 40'ı bu borcumuza kesiliyor. %40'ı Büyükşehir Belediyesi'ne kesiliyor.  Geri kalan parayla 50 mahalleye nasıl hizmet vereceğim. Yeni Büyükşehir Yasası bizim konumumuzdaki belediyeleri zor durumda bıraktı. Bu borçlar olmasaydı Gülnar her alanda büyük hizmetler alacaktı. Biz hükümetten, kapatılan belde belediyelerinden gelen borçların silinmesini istiyoruz."

Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını aktaran Günel, "Bütün mahallerimize en iyi hizmeti vermek için Büyükşehir'le  ortak çalışma yapacağız. 50 mahallemizin ara sokaklarını parke taşıyla döşemeye başladık. Mahalle aralarının yollarına asfalt çalışmaları yapıyoruz" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '50 Mahallemizin Ara Sokaklarını Parke Taşıyla Döşemeye Başladık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement