Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul ve Ankara gümrük bölge müdürlüklerindeki görev değişikliğine ilişkin, "Bizim Bakanlıkta rotasyon zorunludur.

09.05.2015 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul ve Ankara gümrük bölge müdürlüklerindeki görev değişikliğine ilişkin, "Bizim Bakanlıkta rotasyon zorunludur. Belli görevdeki, unvandaki, pozisyondaki arkadaşlarımız o süreyi tamamladığında mutlaka başka bir bölgeye tayin edilmek zorundadır" dedi.

Giresun'un merkeze bağlı Alınca köyünü ziyaret eden Canikli, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Çaldağ köyü karayolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Canikli, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara gümrük bölge müdürlüklerindeki görev değişikliklerinin özel bir nedeni bulunmadığını söyledi.

"Spesifik olarak bir cezalandırma çerçevesinde ya da bu anlamda bir görevden alma ya da görevlendirme değil" ifadesini kullanan Canikli, bürokraside her kademede zaman zaman bu tür rotasyonların, değişikliklerin yapılması gerektiğini belirtti.

Görevde uzun yıllar kalındığında başka bazı sorunların ortaya çıkabildiğini belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Bizim Bakanlıkta rotasyon zorunludur. Belli görevdeki, belli unvandaki, belli pozisyondaki arkadaşlarımız o süreyi tamamladığında mutlaka başka bir bölgeye tayin edilmek zorundadır. Çünkü orada uzun süre kaldığında mahallileşme dahil başka bir takım problemler gündeme gelebiliyor. Öngörülmeyen, arzu edilmeyen bir takım oluşumlar, yapılanmalar olabiliyor. Bunlar her kurumda olabilir. Bunların önceden engellenmesi ve muhtemel bir takım mahallileşmenin ortaya çıkaracağı sıkıntıların giderilmesi amacıyla, bu tür rotasyonlar birçok kurumda, Bakanlığımız dahil zorunlu olarak yapılır."

Görev değişikliklerinin tüm pozisyonlar için geçerli bulunduğunu anlatan Canikli, yapılanların bundan ibaret olduğunu, değişikliklerde özel neden aramamak gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement