'Potansiyel Yaşam' İzlerine Sahip Üç Gezegen Keşfedildi - Son Dakika
Güncel

'Potansiyel Yaşam' İzlerine Sahip Üç Gezegen Keşfedildi

\'Potansiyel Yaşam\' İzlerine Sahip Üç Gezegen Keşfedildi

Bilim insanları, gök bilimindeki mesafeler dikkate alındığında dünyaya yakın mesafede olduğu belirtilen ve 'potansiyel yaşam izleri taşıyan' üç gezegen keşfetti.

03.05.2016 05:57  Güncelleme: 08:38

Bilim insanları ilk kez güneş sisteminin dışında kalan 'potansiyel olarak yaşanabilir' üç ayrı gezegen keşfetti.

DÜNYAYA YAKIN MESAFEDELER

Gezegenlerin dünyaya 39 ışık yılı uzaklığında olduklarını belirten araştırma ekibinden Michael Gillon gök bilimindeki mesafeler dikkate alındığında dünyaya yakın mesafede olduklarını dile getirdi.

İLK KEZ GÜNEŞ SİSTEMİ DIŞINDA RASTLANDI

Gezegenlerin küçük bir yıldızın yörüngesinde bulunduklarını belirten Michael Gillon ilk kez güneş sistemi dışında kalan bir gezegende hayatın izlerine rastlanabileceğine dikkat çekti

ÜÇ KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİ VAR

Söz konusu gezegenler üç dikkat çekici karakteristiğe sahip bulunuyor. Bunlar; dünya ile benzer kütleye sahip olmaları, potansiyel olarak yaşanabilir olmaları ve uygun atmosferik özelliklerinin bulunması.

ÜÇÜNCÜSÜ YAŞANABİLİR BÖLGEDE

İlk bulgularda gezegenlerden ikisinin küçük bir yıldızın yörüngesinde oldukları, üçüncüsünün ise 'yaşanabilir' bir bölgede bulunduğu ve burada sıcak ve soğuğun aşırı düzeylerde olmadığı belirlendi.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Güncel 'Potansiyel Yaşam' İzlerine Sahip Üç Gezegen Keşfedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • TUTORUTTO: EY ZAVALI VE ÇARESİZ İNSANOĞLU.Bu çırpınışın ,bu amansız arayışın neden.Sen Bu Dünyada var edildin ve burada Cansız olarak ebedi aleme sevk edileceksin.Sana başka yerde yaşam hakkı vermeyen İllahi Muktedirlik Kendi paytahtında şimdilik gücümüzü ve fırsatımızı sınırlı kılmıştır.istesekte istemesekte bununla yetineceğiz.Araraya araya Buldum Mevlayı.Bulduysam Mevlayı her alem benimdir gayri.Bulamadıysam Mevlayı dünya senin olsa fayda yok sana gerçeğinden saptırmasın mevlam bizi yeter 0 5 Yanıtla
  • Pir: Yani yaklaşık 380000000000000km uzaklık uçakla durmadan gidersen 158000 yılda varırsın 1 0 Yanıtla

Advertisement