Güngören'de "Okula Uyum Sürecinde Anne Baba Tutumları" Semineri - Son Dakika
Güncel

Güngören'de "Okula Uyum Sürecinde Anne Baba Tutumları" Semineri

Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nin Çarşamba Seminerleri kapsamında düzenlediği “Okula Uyum Sürecinde Anne Baba Tutumları” konulu seminer ailelerden büyük ilgi gördü.

18.09.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi'nin Çarşamba Seminerleri kapsamında düzenlediği "Okula Uyum Sürecinde Anne Baba Tutumları" konulu seminer ailelerden büyük ilgi gördü.

Bireylerin ve ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla 2006 yılında ilçe sakinlerine kapılarını açan Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi toplumsal konularla ilgili aileleri bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına "Çarşamba Seminerleri" ile devam ediyor. Yıl boyunca her Çarşamba, toplumsal konularla ilgili alanında uzman isimlerin vereceği seminerler kapsamında toplam 31 seminer Güngörenlilerle buluşacak.

Bu yılın ilk Çarşamba semineri, 17 Eylül Çarşamba günü Güngören Kültür Merkezi'nde gerçekleşirken, "Okula Uyum Sürecinde Anne Baba Tutumları" konulu seminerde Psikolog Sümeyra Şahin ailelerle bir araya geldi. Çocukların başarısında ya da başarısızlıklarında anne ve babaların tutumlarının önemli rol oynadığını ve yanlış ebeveyn davranışlarının çocukları başarısızlığa ittiğini vurgulayan Şahin, okula uyum, okul başarısında anne babanın rolü, çocukların okul başarısını sağlayan ebeveyn tutumları, ödev ve sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayacak ebeveyn tutumları çocukların okulda daha başarılı olması için ailelerin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında ailelere önemli bilgiler verdi.

Seminer öncesinde Aile Danışma Merkezi'nin amacı ve bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili ailelere sunum yapılırken Güngören Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Salih Zeki Kaplan da açılış konuşmasında ailelere seslendi.

Kadının aileye, ailenin de topluma yön vereceği bilinciyle Aile Danışma Merkezi'ni hizmete sunduklarını ifade eden Kaplan, "Aile hayatının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yoluyla ailenin refahı, mutluluğu ve bütünlüğünün sağlanması, uyumlu aile ilişkilerine katkıda bulunulması, aileyi bir arada tutan bağların kuvvetlendirilmesi, aile üyelerinin kişiliklerinin sağlıklı biçimde gelişmesi ve toplumsal yaşama uyumlarının sağlanması, ebeveynlere sağlıklı çocuk yetiştirme bilgi ve becerilerinin kazandırılması temel amacımız. Bu amaçlarımız doğrultusunda düzenlediğimiz 'Çarşamba Seminerleri' önemli bir işlevi yerine getirecek diye düşünüyorum. Yeni bir öğretim yılının ilk günleri, hem anne-babalar, hem çocuklar hem de öğretmenler için karmaşık duyguların yaşanması anlamına geliyor. Uyum sürecinin başarıyla atlatılmasında siz ailelere önemli görevler düşüyor. Düzenlediğimiz seminerin bu anlamda çok yararlı olacağını düşünüyorum. Günümüz kent yaşamının, insan psikolojisi ve aile ilişkileri üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin yansımalarını gündelik hayatta sıkça görmenin mümkün olduğu bu dönemde aile yaşamını korumak, desteklemek ve sorunların çözümüne yardımcı olmak için Aile Danışma Merkezi olarak ilçe sakinlerimizin her zaman yanındayız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngören'de 'Okula Uyum Sürecinde Anne Baba Tutumları' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement