Güngören'de "Yeşil" Çalışma - Son Dakika
Yerel

Güngören'de "Yeşil" Çalışma

Güngören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, soğuk kış aylarında da ilçedeki ağaçlar için budama ve bakım faaliyetlerini sürdürüyor.

06.02.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, soğuk kış aylarında da ilçedeki ağaçlar için budama ve bakım faaliyetlerini sürdürüyor.

Güngören Belediyesi, her yıl kış aylarında, hava şartlarına göre değişim göstermekle beraber çoğunlukla, Kasım ayında başlayıp Nisan ayına kadar devam eden süreçte, sokak, cadde ve parklarda bulunan ağaçların, mevcut formuna, yaşına, dal yapısına, bulunduğu yere göre farklı şekil ve metodlar ile ağaçlarda form vermek gençleştirmek, daha estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla budama faaliyetleri bilgili elemanlar ile teknik personel kontrolünde çalışmalara devam ediyor.

Ayrıca yaz aylarında da budamaya elverişli olan Ligustrum, Photinia, Magnolia, Quercus ilex, Nerium Oleander, Laurus Nobilis gibi her dem yeşil ağaçlarda form budamaları yapılmaktadır.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, belirlenen program dahilinde tüm mahallelerde devam ediyor. Ağaçların düzenli büyümesi ve gençleştirilmesi amacıyla yapılan budama çalışmaları kapsamında, kesilen dallar ekipler tarafından toplanıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ağaçların hem rahat nefes almaları hem de bahara hazırlanmaları sağlanırken, ağaç dallarının kesilmesiyle birlikte elektrik ve iletişim hatlarından doğabilecek tehlikeler önlenmiş oluyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güngören'de 'Yeşil' Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement