Günlerce Beklemeye Değen Lezzet: "Etna Lokum" - Son Dakika
Güncel

Günlerce Beklemeye Değen Lezzet: "Etna Lokum"

Günlerce Beklemeye Değen Lezzet: "Etna Lokum"

Etna Steak Restoran'ın ödüllü Şefi Kemal Kabadayı'nın 22 Gün Boyunca Özel Sosta Beklettiği Spesiyal İçin Lezzet Avcıları Sıraya Girdi

24.06.2016 09:55

Ödüllü Şeften Tüyolar

Etna Lokum 22 günlük dinlenme sürecine girmeden önce özel baharatlar ve özel Etna sos ile harmanlanıyor. 22 gün boyunca içerisinde beklediği sos, eti adına yakışır yumuşaklığa getiriyor. Bu özel sos, restoranın ödüllü şefi Kemal Kabadayı'ya ait olmasına rağmen birkaç malzemesini de bizimle paylaştı. Ödüllü şef, bu enfes sosu hazırlarken; "zeytinyağı, süt ve dağ kekiği kullanıyoruz" dedi.

İster Başlangıç İster Ana Yemek

Cafe De Paris sosu ile servis edilen ve başlı başına bir yemek olarak tercih edilen Lokum, başlangıç olarak da damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Etna Lokum 'un etleri özel olarak yalnızca Etna Steak Restoran için üretilmektedir. Ayrıca restoranın kurucusu işadamı Serdar Uşaklı, marinasyon konusunda bilgilerini Lokum 'un lezzetine lezzet katmak için kullanıyor. Uşaklı; "zeytinyağı, süt, dağ kekiği ve birçok besleyici ve lezzetli ürünlerin kullanıldığı etimizi denemek isteyenleri restoranımıza bekleriz" dedi.

Etna Steak Restoran, geçtiğimiz aylarda Sortie'de açıldı. Boğazın en güzel manzaralarından birine sahip olan Etna Steak Restoran, ödüllü şefi ve tecrübeli yönetici kadrosuyla İstanbul'un yeni gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Etna Lokum (4 Kişilik)

Malzemeler:

1 Tutam Dağ Kekiği

1 Tutam Biberiye

2 Diş Sarımsak

1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı

1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu

1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt

5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates

Cafe De Paris ( SOS)

800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( Lokum için alındığı belirtilmeli)

Yapılışı: Kare kare doğranmış lokum etini ve 1 kaşık tereyağını tencereye koyun, üzerine dağ kekiğini, biberiyeyi, tane karabiberi ve 2 diş sarımsağı ilave edin, karıştırın ve karışımı 15 dakika beklemeye alın. 15 dakika sonunda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sütü de karışıma ekleyin ve üzerini örterek 3 saat daha dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kapta küt küt doğranmış patatesleri 1 kaşık tereyağı ve tereyağıyla karıştırdıktan sonra 170 derece de yarım saat fırınlayın. Karışım gerekli süre dinlendikten sonra ızgaraya veya döküm ızgara tavaya alınır. Yaklaşık 7-8 dakika aralığında etler düzenli olarak çevrilerek pişirme işlemi sona erdirilir. Etna Lokum'un püf noktası suyunu kaybetmemesidir. Çok pişirilmesi önerilmez.

Servisi:

1 Yemek kaşığı Cafe De Paris Sosunu 1 bardak su ile cezvede kaynatıp, sos kabına alın. Fırınlanmış patateslerin eşliğinde lezzetli yemek"Etna Lokumu" servise hazır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Günlerce Beklemeye Değen Lezzet: 'Etna Lokum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement