Haber-Sen'den 'Fazla Mesai' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Haber-Sen'den 'Fazla Mesai' Eylemi

Haber-Sen\'den \'Fazla Mesai\' Eylemi

Ankara’da Haber-Sen üyeleri, posta çalışanlarının cumartesi günleri çalışmalarına yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

09.09.2014 09:59

Ankara'da Haber-Sen üyeleri, posta çalışanlarının cumartesi günleri çalışmalarına yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

Haber-Sen Ankara 2 Nolu şube üyeleri, posta çalışanlarının cumartesi günleri çalışmalarına tepki için Yenimahalle Posta İşletme Merkezi önünde toplandı. Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, "PTT'deki tekeli kaldırmak istiyorlar. 20 grama kadar bize dağıttıracaklar, 20 gramdan sonra ise yeni taşeron şirketlere devretmek istiyorlar. Bu, bundan sonra ekmeğimizin daha da küçülmesi demektir. Buna karşı sendikalara birlikte mücadele etmek için bir çağrı yapacağız. Ortak bir mücadele oluşturmak için bir çaba içerisinde olacağız. Oluşturmak istedikleri sistem 'taşeron' sistemi" dedi.

Basın açıklamasını ise Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Biçek okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muhtarlıkların cumartesi günleri kapalı olması veya erken saatte kapanması, resmi kamu kurumlarının cumartesi tatil günü olması nedeniyle kapalı olması, hukuk bürolarının cumartesi günü tebligat kabulü yapmaması, PTT merkez ve şubelerinin cumartesi günü kapalı olması, kurumsal firmaların idari birimlerinin cumartesi günü çalışmaması nedeniyle cumartesi günü dağıtıma çıkarılan kayıtlı gönderilerin yüzde 70'i, tebligatların ise yüzde 80'i civarında kısmının dağıtımı sağlanamamakta olup, gönderiler dağıtıcıların üzerinde zimmetli olarak kaldığından cumartesi, 6. gün fazla çalışmaya son verilmelidir. Yazın sıcak, kışın soğuk demeden çalışan posta emekçisinin çilesine son verilmesi için, posta emekçisinin ailesine yeterli zaman ayırabilmesi ve sosyal yaşama katılması için, halka nitelikli ve kaliteli hizmet sunulması için, cumartesi (6. gün) fazla çalışmaya son verilmelidir. Anayasa'nın 18. maddesinde yer alan 'Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır' hükmünün açıkça ihlal edilmesine 'dur' demek için posta emekçisinin dinlenme hakkına sahip çıkmalıyız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haber-Sen'den 'Fazla Mesai' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement