Haliç Üniversitesi'ne YÖK'ten 'Geçici' Kilit - Son Dakika
Güncel

Haliç Üniversitesi'ne YÖK'ten 'Geçici' Kilit

Haliç Üniversitesi\'ne YÖK\'ten \'Geçici\' Kilit

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), denetimler sonucunda "kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı" tespit edilen İstanbul'daki Haliç Üniversitesi'nin faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

14.05.2016 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), denetimler sonucunda "kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı" tespit edilen İstanbul'daki Haliç Üniversitesi'nin faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

Kararla, Haliç Üniversitesi yönetimi, garantör (hami) üniversite konumundaki İstanbul Üniversitesi'ne geçici olarak devredilecek. YÖK Denetleme Kurulu'nun üniversitenin faaliyet izninin durdurulmasına neden olan tespitleri arasında, denetim faaliyetlerinin engellenmesi, yönetim kurulundaki üç kişinin Topçuoğlu soyisimden olması, kantin ve kafeteryaların üniversite sahibinin akrabalarına verilmesi yer aldı.

1998 - Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nca İstanbul'da kuruldu.

2013- Vakıf, çok sayıda icra takibatı ve yetersizlik iddialarıyla Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu'nu görevden aldı. Ancak Topçuoğlu görevine geri döndü.

ŞUBAT 2016 - Akademisyenler 6 aydan beri ücretlerini alamadıklarını duyurdu.

Akademisyenlerin bir kısmı işten çıkarılma tehdidi ve mobbing ile karşı karşıya kaldıklarını iddia etti.

MART 2016 -  Sütlüce Kampusu'nda maaşları ödenmediği gerekçesiyle eylem yapan temizlik görevlilerinden 8'inin işten çıkarıldığı iddia edildi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Haliç Üniversitesi'ne YÖK'ten 'Geçici' Kilit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement