Haliliye Kaymakamlığı Yetimlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Haliliye Kaymakamlığı Yetimlerle Buluştu

Haliliye Kaymakamlığı Yetimlerle Buluştu

Şanlıurfa'nın Haliliye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ve yetim aileler için iftar programı gerçekleştirdi.

02.07.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Haliliye Kaymakamlığı tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen iftar programına Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu ve aileler katıldı.

İftar sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, "Biz bu buluşmaları bir gelenek haline getirmeye çalışıyoruz. Geçen yılda böyle bir organizasyon yaptık, fakat bu yıl daha fazla aileye ulaştık. Bu aileler bizim sürekli sahiplendiğimiz aileler. Bununla birlikte böylesi bir ayda onlarla iç içe olduk. Bazen biz ve hayırseverler yetimlerin dile getirmekten geçindikleri ihtiyaçları kaçırmış oluyoruz. Çünkü bu insanlar hep hassas oluyorlar. Bu şekilde onlarla daha rahat iletişime geçmiş oluyoruz. Bu şekilde onlarla iç içe oluyoruz. Bizim içinde güzel ve huzurlu bir an oluyor" dedi.

Kaymakam Çelikkaya'nın ardından konuşan Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu ise "Peygamber Efendimizin yetimlerle ilgili hadis-i şerifi var, "Yetimin başını okşayan ile kıyamet gününde benle onlar yan yana olacağız" demiştir. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen bu programa bizde tüm kurum olarak eksiksiz geldik. Toplum yetimleri kendi aileleri gibi görmediği müddetçe biz sağlık bir toplum oluşturamayız. Bu etkinlik onların yalnız olmadığını göstermek bakımından çok güzel bir durum" olduğunu ifade etti.

Dinimizde kul hakkının önemli olduğunu ifade eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol' da şunları söyledi; "Fakat yetim hakkı kul hakkından daha önemli. Bizde bugün her birimiz bir masada yetimlerimiz ile iç içe olduk. Onlarla uzun uzun sohbet ettik ve kendilerinin sorunlarını dinledik. Böylesi bir organizasyon içinde Haliliye Kaymakamına ve yetkilere teşekkür ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Haliliye Kaymakamlığı Yetimlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement