Haliliye'ye Örnek Olur İnşallah! - Son Dakika
Güncel

Haliliye'ye Örnek Olur İnşallah!

Haliliye\'ye Örnek Olur İnşallah!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi kendi sınırları içerisinde olmayan Adli Tıp Kurumu'ndaki fiziki sorunları çözüme kavuşturdu.

02.07.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi, Haliliye ilçe sınırları içerisinde yer alan Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na vatandaşların kullanabileceği mescit, lavabo gibi yapıları yaparak hizmete sundu. Uygulamada Eyyübiye Belediyesi taktir alırken, Haliliye'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Haliliye İlçe Belediyesi sınırlarında yer alıyor. Ancak cenazeleri için gelen vatandaşların kullanabileceği mescit, lavabo gibi ihtiyaçlar yapılmamıştı. Konuyu Haliliye Belediyesine sözlü olarak ilettiklerini ancak aradan iki ay geçmesine rağmen herhangi bir adımın atılmadığını dile getiren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Haliliye Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Babaoğlu konunun daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yazılı soru önergesi olarak gündeme geldiğini söyledi. DBP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Sütpak tarafından verilen yazılı soru önergesinde adli tıp kurumunda yapılması düşünülen yerin insani bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Kuruma gelen acılı ailelerin cenazelerini beklerken buraları ihtiyaç olarak kullanılacağı vurgulandı. Söz konusu alan Haliliye Belediye ilçe sınırları içerisinde yer almasına rağmen ve Haliliye Belediyesi Meclis Üyeleri sessiz kalırken Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci burayı yapmaya talipli olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde vatandaşların faydalanacağı mescit, lavabo gibi yapılar tamamlandı ve halkın hizmetine sunuldu. Söz konusu yapının üzerine de 'Bu yapı Eyyübiye Belediyesi tarafından yaptırılmıştır' ibaresi yazıldı.

YAPI BEĞENİ KAZANDI

Eyyübiye Belediyesinin bu tutumu sosyal medya da beğenildi. Mehmet Melik isimli bir vatandaş sosyal medya hesabında "Urfa adli tıp kurumu Haliliye sınırları içerisinde yer almasına rağmen, haliliye belediyesi adli tip kurumuna halkın faydalanacağı mescit, lavabo gibi ihtiyaç giderici yapıyı yapmayı reddetmişti. Ancak bu konuda Eyyubiye belediye başkanı sayın Mehmet Ekinci duyarlilik gösterip, kendi ilçe sınırları içerisinde yer almayan adli kurumuna mescit, lavabo yaptırmıştır. Eyyubiye Belediye Başkanına Urfa halkına bu hizmetinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Salih Demir isimli bir başka vatandaş ise, "Eyyübiye'nin farki bu" diye yorumda bulundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Haliliye'ye Örnek Olur İnşallah! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hdp urfa: Haliliye ne yapmış acaba bi yol yapmadılar on 23 yıldır Bağlarbaşı yolu icin geliyorlar ama seçim öncesi tamam seçim sonrası unutuyorum neyse umarım bi ders alırlar yoksa başka birgün daha büyük bi tokat yerler 0 0 Yanıtla

Advertisement