Halk Eğitim Merkezleri'nden Eğitim Festivalleri - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Merkezleri'nden Eğitim Festivalleri

İstanbul’daki 39 ilçenin Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüleri müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Haziran ayında düzenlenecek Halk Eğitim Festivalleri, Yetiştirme Kursları ve diğer eğitici aktivitelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

29.03.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki 39 ilçenin Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüleri müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Haziran ayında düzenlenecek Halk Eğitim Festivalleri, Yetiştirme Kursları ve diğer eğitici aktivitelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İstanbul'daki Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ile Olgunlaşma Enstitüleri Haziran ayında düzenlenecek olan festivaller ve kurslarla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. İstanbul'un 39 ilçesi önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek olan Halk Eğitim Festivalleri ile Yetiştirme Kursları ve diğer zengin içerikli aktivitelere ev sahipliği yapacak. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen toplantıda Haziran ayında düzenlenecek etkinliklerle ilgili hazırlıklar konuşuldu.

Programa ev sahipliği yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, başta kadınlar, engelliler ve gençler olmak üzere tüm ilçe sakinlerine yönelik eğitim amaçlı projeleri hizmete sunduklarını belirterek, "İnsanlar ömürleri boyunca öğrenmeye devam ederler. Bu sebeple düzenlediğimiz kurslarımızda değişik branşlarda eğitimler veriyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimiz de bu konuda çok yararlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bağcılar Belediyesi olarak mesleki kurslara önem veriyoruz. Engelliler Sarayımızda engelliler ve yakınlarına, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde de kadınlara yönelik mesleki kurslar veriyoruz. Meslek öğrenen kursiyerlerimizi iş sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

HAZİRAN'DA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANACAK

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Veysi Çivilibağ ile İstanbul'daki Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile Olgunlaşma Enstitüleri Müdürlerinin katıldığı programda Haziran ayında gerçekleştirilecek geniş katılımlı ve zengin içerikli festivallerle ilgili görüş ve düşünceler paylaşıldı. Programda mesleki yetiştirme kursları ile gerçekleştirilecek diğer aktivitelerle ilgili hazırlıklar da konuşuldu. Hazırlığı süren festivallerde ayrıca kursiyerlerin el sanatları sergisi açılacak, ülkemizin tüm yöresine ait halk oyunları ekipleri gösteri sunacak. Festivaller kapsamında konser programlarının yanı sıra kültürel ve sportif aktiviteler de gerçekleştirilecek.

İstanbul'daki tüm Halk Eğitim Merkezleri'nin katkısıyla düzenlenecek geniş katılımın olacağı zengin içerikli festivalde değişik dallarda üretilen el sanatları ürünleri sergilenecek, sanatsal ve sportif aktivitelerde bulunulacak ayrıca yurdun her yöresine ait halk oyunları gösterileri sunulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Merkezleri'nden Eğitim Festivalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement