Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesi - Son Dakika
Yerel

Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesi

Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesi

Yalova'da "Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesi" kapsamında 22 yetiştiriciye 30 adet koç dağıtıldı.

20.10.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da "Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesi" kapsamında 22 yetiştiriciye 30 adet koç dağıtıldı.

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen koç dağıtım töreni Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Selim Karahan, alınan hayvanların bedellerinin yüzde 75'inin il müdürlüğünce karşılandığını belirterek, "Geriye kalan yüzde 25'lik kısım ise katkı payı olarak koçların dağıtılacağı yetiştiriciler tarafından karşılandı. Dağıtılacak koçlar, Yalova'da yürütülen 'Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesine' dahil yetiştiricilerin elit sürülerinden Kılıç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile satın alındı. Koçların seçiminde kıvırcık ırkının karakterini tam olarak göstermesine, 50-60 kilogram canlı ağırlığa sahip olmasına ve 9-11 aylık kıvırcık ırkı toklu koçların olmasına dikkat edildi" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında 22 yetiştiriciye 30 adet koç dağıtımı için kura çekimi gerçekleştirildi. İlk kura Vali Selim Cebiroğlu tarafından çekildi.

Çekilen kuralar sonucunda koç dağıtımları gerçekleştirdi

Etkinliğe Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz ve Yalova Kıvırcık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şendoğan Erdem de katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halk Elinde Küçükbaş Havyan Islahı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement