Haluk Alıcık, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Haluk Alıcık, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını İnceledi

Haluk Alıcık, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını İnceledi

Aşağı Nazilli’de hızlı kamulaştırma kararı ile Kentsel Dönüşüm başlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaklaşık 50 dönümlük alanda başlatılan Kentsel Dönüşümün ilk aşaması olan daireleri gezerek, çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü İbrahim Topçu’dan bilgiler aldı.

09.04.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşağı Nazilli'de hızlı kamulaştırma kararı ile Kentsel Dönüşüm başlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaklaşık 50 dönümlük alanda başlatılan Kentsel Dönüşümün ilk aşaması olan daireleri gezerek, çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü İbrahim Topçu'dan bilgiler aldı.

5 Nisan 2013'de yapılan ihale ile Aşağı Nazilli'de ilk olarak 7 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Başkan Alıcık, Nazilli Belediyesi'nin her yönüyle kusursuz bir Kentsel Dönüşümü hayata geçirmek için çalıştığını söyledi. Yapılan konutların mimarisi, sağlamlığı ve kullanılışlı olmasının yanında çevre düzenlemesine de özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Alıcık, "Bu nedenle kentsel dönüşüm bloklarının ön kısmına sosyal aktivitelerin yapılabileceği çocukların oynayabileceği ve vatandaşın da huzurla oturup dinlenebileceği parklarında yapılacak" dedi.

Şehirlerin de insanlar gibi doğup büyüyüp zamanla şehri oluşturan yapıların eskiyerek yıprandığını hatırlatan Başkan Alıcık "Eski yapıların da yeni mevcut yapılara uyum sağlaması gerekiyor. Şehrimizin daha güzel bir hal alması için Kentsel Dönüşüm zaruri bir durumdur. Kentsel dönüşümü kendi imkanları ile gerçekleştiren ender Belediyelerden biriyiz. Kendi imkanlarımızla da olsa kentsel dönüşüm için güzel bir başlangıç yaptık. Bir işe nasıl başlarsanız öyle devam eder. Kentsel Dönüşümün ilk aşamasında yakında daire sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz ve zaman kaybetmeden Kentsel dönüşümde ikinci aşamaya geçeceğiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haluk Alıcık, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement