Hamilelik Sırasında Şişen Bacağı Eski Haline Dönmedi - Son Dakika
Dünya

Hamilelik Sırasında Şişen Bacağı Eski Haline Dönmedi

Sarah Buller'ın bir bacağı hamilelikte diğerinin iki katı kadar şişti. Hamilelikten sonra geçmesini bekliyordu ancak bir türlü geçmek bilmedi.

24.08.2016 14:16  Güncelleme: 14:18

Avustralyalı eski manken Sarah Buller'ın hamilelikte şişen tek bacağı eski haline dönmedi. The Sun internet sitesinde yayınlanan habere göre 31 yaşındaki kadına lenfödem, yani lenf damarlarının tıkanması sonrasında dokularda sıvı birikmesi, tanısı kondu.

KALIN OLAN BACAĞI 13 KİLOYA YAKIN

Hamilelik, Sarah Buller'ın lenf sisteminde bulunan kronik rahatsızlığı tetikledi. Genç kadının kalın olan bacağı 13 kiloya yakın. Sarah, bir gece iki bacağı normal bir şekilde yatağına yattı. Uyandığında bir bacağının balon gibi şiştiğini görünce şoke oldu. Gerekli testleri yapan doktorlar, herhangi bir bulguya rastlamadı. Doğumdan sonra geçeceğini düşündüler ancak karnı büyüdükçe bacağı da büyüdü ve doğumdan sonra da bir türlü geçmedi.

UZUN ETEKLERLE BACAĞINI SAKLIYORDU

En değerli zamanlarının tadını çıkaramadığını söyleyen kadın, yeni doğan bebeğiyle zaman geçirmek yerine bacağını bandajla sarıp şişliği azaltmaya çalışıyordu. İkinci hamileliğinde bacağı daha da şişti. Doktorlar ikinci derece lenfödem teşhisi koydu. İlk başlarda bol pantolonlar ve uzun eteklerle bacağını saklamaya çalışan Sarah, lenfödemiyle yaşamayı öğrendi. Şimdi, hastalığının olduğu kişinin bir parçası olduğunu düşünüyor ve insanları bundan utanmamaları konusunda teşvik ediyor.

MAYIS AYINDA OPERASYON GEÇİRDİ

Fransa'da yaşayan 2 çocuk annesi Sarah, bacağındaki şişliği hafifletmek için her gün bacağını bandajla sarıyor, varis çorabı kullanıyor, egzersiz ve masaj yapıyor. Mayıs ayında 13 bin euro (43 bin tl) harcayarak lenf nodu nakli operasyonu geçiren Sarah, operasyonun en az bir yılda sonuç gösterdiğini ancak şimdiden gözle görülür değişiklik olduğunu söyledi.
Blog yazmaya başlayan genç kadın, blogunu hastalığa dikkat çekmek, kendisiyle aynı duyguları yaşayan hastalara destek olmak için kullanıyor.



Hamilelik Sırasında Şişen Bacağı Eski Haline Dönmedi

Son Dakika Dünya Hamilelik Sırasında Şişen Bacağı Eski Haline Dönmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement