Iğdır'da Harçlıklarını Ayakkabı Boyayarak Çıkarıyorlar - Son Dakika
Kültür Sanat

Iğdır'da Harçlıklarını Ayakkabı Boyayarak Çıkarıyorlar

Iğdır\'da Harçlıklarını Ayakkabı Boyayarak Çıkarıyorlar

Iğdır'da yaşayan ihtiyaçlı ailelerin çocukları, yaşıtları tatil yaparken harçlıklarını çıkarabilmek için ayakkabı boyuyor.

26.08.2014 11:44  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da yaşayan ihtiyaçlı ailelerin çocukları, yaşıtları tatil yaparken harçlıklarını çıkarabilmek için ayakkabı boyuyor.

Yaşları küçük olmalarına rağmen çalışan yardıma muhtaç çocuklar, yaz tatilini de harçlıklarını kazanmak için değerlendiriyor.

Kent merkezinde her sabah ellerindeki ayakkabı boyası ve fırçasıyla şehrin en işlek caddesinde dolaşan çocuklar, yoldan geçen vatandaşların ayakkabılarını boyayarak para kazanmaya çalışıyor.

Günün büyük bölümünü kenti dolaşarak geçiren çocuklar, ayakkabısını boyadığı her vatandaştan 1 lira alırken, günde ortalama 15 lira kazanarak evinin yolunu tutuyor.

Boyacı çocuklardan Hasan Demir, ilkokula gittiğini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için para kazanmak zorunda olduğunu söyledi.

Ailesinin maddi durumunun kötü olduğunu belirten Demir, "Ben de para kazanarak onlara yardım ediyorum. En azından kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar para kazanıyorum. Bu da benim için yeterli zaten" dedi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Iğdır'da Harçlıklarını Ayakkabı Boyayarak Çıkarıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement