Harran Üniversitesi'nde Engeller Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Harran Üniversitesi'nde Engeller Kalkıyor

Harran Üniversitesi\'nde Engeller Kalkıyor

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi engelsiz bir üniversite için Şanlıurfa Omurilik ve Felçliler İstihdam derneğiyle protokol imzaladı.

25.11.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi engellilerin erişebilirliğini kolaylaştırmak ve engellilerin önündeki tüm fiziki engelleri kaldırmak için fakülte binalarında gerekli çalışmaların yapılması için Şanlıurfa Omurilik ve Felçliler İstihdam Derneği'nin rapor hazırlamaları için birlikte "Engelsiz Üniversite İzleme Protokolü"ne imza attı. Protokol imza töreninde konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, hedeflerinin engellilerin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gelip eğitim görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Taşaltın açıklamasında; "Üniversitemizde engellilerin önündeki tüm engelleri aşmak için bir protokol imzaladık. İleride idealimiz şu, otobüse engelsiz binecek. Üniversitede kimseye ihtiyaç duymadan dersine girecek. Çıkacak fotokopisini çekecek. Akşam da geri otobüsüne binip evine gidecek. Mevcut binalarımızda bunlarla ilgili çok imkânımız yok, ama en azından bundan sonra yapılacak binalarda bütün bunlar yapılacak. Hedefimiz engellilerin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gelip eğitimini görecek bir sisteme oturtmak. Bu imzaladığımız protokolle bunu sağladık" dedi.

POLAT: EKSİKLİKLERİ SUNACAĞIZ

Rektör Taşaltın'a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ettiklerini söyleyen Şanlıurfa Omurilik ve Felçliler İstihdam Derneği Başkanı Habib Polat ise yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Derneğimiz adına sayın rektörümüzle bir protokol imzaladık. Hocamızın isteği doğrultusunda engellilerin talebini içerecek bir fizibilite raporu hazırlayacağız. Biz engelliler için var olan eksikleri bir ay içerinde raporlayarak kendilerine sunacağız. Ondan sonrada inşallah en kısa sürede biz engelliler için üniversitemiz erişilebilen üniversiteler arasında olacak."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Harran Üniversitesi'nde Engeller Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement