Hastane Personelinin Ek Ödemeler Konusunda Mağduriyet Yaşadığı İddialarına Sağ-Lık Sen'den Tepki - Son Dakika
Yerel

Hastane Personelinin Ek Ödemeler Konusunda Mağduriyet Yaşadığı İddialarına Sağ-Lık Sen'den Tepki

Hastane Personelinin Ek Ödemeler Konusunda Mağduriyet Yaşadığı İddialarına Sağ-Lık Sen\'den Tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Gök-han Yünkül, çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüldüğünü açıkladı.

20.04.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Gök-han Yünkül, çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüldüğünü açıkladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, ek ödeme alamayan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi. Yünkül, "İnsan hayatını korumaya odaklı hizmet anlayışında olan sağlık çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Amacımız ailesinden, özel hayatından fedakarlık ederek insanımıza hizmet eden sağlık çalışanlarının haklarını korumaktır. Son günlerde Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen bazı konuları kamuoyuna açıklamakta fayda görüyorum. Kamu hastaneler birliğinin uygulanmasının başlanması ile beraber sağlık alanında yaşanan olumsuzlukların giderileceğini düşünürken maalesef sıkıntıların aratarak devam etmesi üzüntü vericidir. Son aylarda Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi personeli ek ödemeler konusunda mağduriyet yaşadığı yönünde iddialar tarafımıza ve kamuoyuna yansıtılmaktadır. Sabit ek ödemenin maaşla birlikte ödenmesi gerekirken gecikmeli olarak çalışanlara ödeme yapılmasının dışında hastane içerisinde yapılan mesai dışı çalışma uygulamasının personelin alacağı ek ödemede düşüşe neden olduğu yönünde duyumlar almaktayız. Mesai dışı çalışma uygulamasında mesai bittikten sonra hekimlerin hasta muayene etmeye devam etmesi gerekirken, bazı hekimlerin gündüz baktıkları hastaların girişlerini mesai sonrasına bıraktığı ve bundan dolayı ek ödemeden daha fazla para aldıkları yönünde sendikamıza şikayetler gelmektedir" dedi.

Konunun ciddi şekilde araştırılması gerektiğini belirten Yünkül "Eğer böyle bir durum var ise bu resmen devleti dolandırmaktır. Çalışanların haklarını gasp etmektir. İşini doğru ve dürüst bir şekilde yapan hekimlerin, hemşirelerin, ebelerin ve diğer tüm çalışanların ekmeğine el uzatmaktır. Belki de işin en üzüntü verici yanı bu şikayetleri bizlere ileten arkadaşların aynı şikayetleri hastane yönetimine aktarmış olmasına rağmen hastane yönetiminin buna sessiz kalması ve bunu bir dedikodu olarak görmesidir. Söz konusu uygulama doğru ise bazı kişilerin döner sermayelerinde artışa neden olurken, sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğunun döner sermayelerinde ciddi düşüşe sebep olacağı anlamına gelir ki bu durum hukuksuzluk demektir. Konuyla ilgili olarak yetkilileri uyarıyoruz. Sendikamıza ulaşan bu şikayetleri ciddi bir biçimde ele alıp konuyu araştırmalarını ve varsa bir hukuksuzluk buna dur demelerini ve sağlık çalışanlarının emeklerinin ve alın terinin karşılığını vermelerini bekliyoruz. Göz göre göre sağlık çalışanlarının haklarının gasp edilmesine müsaade etmeyeceğimizi belirtiyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biz aksi kanıtlanmadığı sürece yetkililerimizin bu şekilde hukuksuzluk içerisinde olabileceğine inanmayız. Ancak Her gün artarak devam eden şikayetlerinde biz an önce incelenerek çalışanlarımıza ve bize açıklama yapılması gerekmektedir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastane Personelinin Ek Ödemeler Konusunda Mağduriyet Yaşadığı İddialarına Sağ-Lık Sen'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement