Havada Devrim! Yeni Nesil Kapsül Uçaklar Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Havada Devrim! Yeni Nesil Kapsül Uçaklar Geliyor

İsviçre tarafından tasarlanan dev hava aracı hava ulaşımında devrim yaratacak. Clip-Air adı verilen dev hava aracı, sökülüp takılabilen kapsüllerle havalanabilecek.

06.07.2016 16:00  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Federal Politeknik Ensitisü'nün geliştirdiği hava aracı, ulaşımda devrim yaratacak bir yenilik sunuyor. Dev hava aracı hem yolcu hem de kargo bulunan kapsüller aynı anda taşınacak.

KONTEYNER GİBİ SÖKÜLÜP TAKILABİLECEK

Hava aracı, TIR'lardan gemilere aktarılan konteynerlerden esinlenerek geliştirildi. 'Clip-Air' adı verilen hava aracı çerçeve, kokpit ve motor bileşenlerinden oluşuyor. Bu bileşenlerin yanı sıra, tıpkı konteynerler gibi söküp takılabilen kapsüller yer alıyor.

KAPSÜLLER HAVA ARACININ KARNINA ASILIYOR

Uçak kanatlarından uzanan uzun metal bacaklar, çerveçenin havada durmasını sağlarken, aynı zamanda iniş takımlarını barındırıyor. Kapsüller ise hava aracının karnına asılıyor.

AYNI ANDA ÜÇ KAPSÜL TAŞIYABİLİYOR

Kapsüllerin yolcu ya da kargo taşıyabileceği belirtiliyor. Bir uçak hem yolcu hem de kargo bulunan farklı kapsüllerle de havalanabilecek. Hava aracı istendiğinde üç kapsülle uçabilecek.

AYNI SİSTEM DEMİRYOLUNA UYARLANACAK

Clip-Air'in amacı ise yolcuların hayatını ve kargoların uçaklara nakledilmesini kolaylaştırmak. Clip-Air'in tasarımcıları, yolcuları yerel otobüs duraklarından kendilerini alacak kapsüllere binerek doğrudan uçağa gidebileceklerini belirtiyor. Sistemin demiryoluna da uyarlanabileceği düşünülüyor.

Havada Devrim! Yeni Nesil Kapsül Uçaklar Geliyor

Son Dakika Ekonomi Havada Devrim! Yeni Nesil Kapsül Uçaklar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • kon: ben sabah namazını gece yatmadan kıldım geçermi.bizi bunlar ilgilendirir ne yapalım kapsülmüdür nedir.binip cennetede götürürmü birde bunu bilelim.gerçi kapıda hava araçları için yol yok . 12 6 Yanıtla
  • KÖMÜRCÜ: DÜNYANIN İÇİNE ETTİNİZ LAN YETER BİZİM KARAKACAN NE OLACAK NEEE TAŞIYACAK SIRTINA BİNİP ZEVKLİ ZEVKLİ KİM GİDECEK SİZİN KAPSÜLÜNÜZÜNDE UÇANIZINDA İÇİNE EDEYİM BU TANKI TOPU GETİRDİNİZ AGIZ TADIYLA SAVAŞAMIYORUZ BİLE İTLER AT ÜSTÜNDE KILIÇ SALLAMAYI ÖZLEDİK YAHU 4 9 Yanıtla
  • Muş49: Bir çok şey müslümanlardan öğrendiler ama bizler iyi babanın kötü evlatları gibi çok geri kaıdık 1 0 Yanıtla

Advertisement