Hayırsever, Okul ve Hayvan Barınağı İçin Bağış Yaptı - Son Dakika
Yerel

Hayırsever, Okul ve Hayvan Barınağı İçin Bağış Yaptı

AYDIN (AA) - Aydın'da hayırsever vatandaş Celal Gürgen (83) 5 bin 356 metre kare arsasında okul ve hayvan barınağı yapılması için Aydın Valiliği ile protokol imzaladı.

14.04.2015 13:16

AYDIN  (AA) - Aydın'da hayırsever vatandaş Celal Gürgen (83) 5 bin 356 metre kare arsasında okul ve hayvan barınağı yapılması için Aydın Valiliği ile protokol imzaladı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın makamında düzenlenen protokol ile hayırsever Celal Gürgen, Hürriyet Mahallesi'ndeki 5 bin 356 metrekare arsasını okul yapılmak üzere hazineye bağışladı.

Vali Erol Ayyıldız protokol töreninde, arazinin 4 bin metrekaresine 12 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, bin 300 metrekaresine ise sokak hayvanları için barınak yapılacağını söyledi.

Gürgen'in davranışının örnek olmasını isteyen Ayyıldız, "Kendisi çok sayıda hayvan bakmaktadır. Bundan sonra onun hayvanları bizim hayvanlarımızdır. Artık onlara biz bakacağız. Yapılan protokol ile hayvanlarımız barınağa, çocuklarımız da güzel bir eğitim yuvasına kavuşacak" diye konuştu.

Hayırsever Celal Gürgen ise babasından miras kalan 5 bin 356 metrekare arazisini, ailesinin de görüşünü alarak, okul ve barınak yapılması izin hibe ettiğini belirtti. Eğitime destek olmayı ve hayvanlara sahip çıkılmasını istediğini bildiren Gürgen, 20 yılı aşkın süredir sokak hayvanlarına baktığını ve 100'e yakın hayvanın bakımını sürdürdüğünü belirtti.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yatırım programına alınan okulun 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde hizmete açılacağını ifade ederek Gürgen'e teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırsever, Okul ve Hayvan Barınağı İçin Bağış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement