Hayvanları Koruma Günü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Hayvanları Koruma Günü Kutladı

Hayvanları Koruma Günü Kutladı

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde düzenlene programla Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı.

04.10.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde düzenlene programla Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla program düzenledi. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde gerçekleştirilen programda ilköğretim çocukları hayvanat bahçesini gezerek, yaban hayvanlarını yakından görme fırsatını buldu. Programa Başkan Danışmanı Nermin Tol, Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kerim Gençoğlu ve ilkokul çocukları katıldı. Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada dünyayı hayvanlarla paylaştığımız için onları korumak gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Hayvanat bahçeleri hayvanların doğal yaşam alanlarının tahrip edilmesinden dolayı önemlidir. 365 gün hayvanları, çevreyi korumamız lazım. Dünyayı onlarla paylaşıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kerim Gençoğlu ise, "Doğa sevgisi bitki ve hayvanı sevmekle başlar. Atalarımız hayvanlara büyük önem vermiştir. İstanbul'un fethinden beri köpekler İstanbul'un bir parçası haline gelmişti. Türklerin tarihte sokak hayvanlarına karşı merhametli oluşları yer almıştır. Bu konuda en büyük emsal kuş evleri olarak gösterilmiştir" şeklinde konuştu.

Başkan Danışmanı Nermin Tol da konuşmasında Hayvanları Koruma Günü'nde sadece sokak hayvanlarının olmadığını tüm hayvanları kapsadığını söyledi. Nermin Tol, "Korumamız gereken sadece sokak hayvanları değil. Tüm hayvanların korunmaya ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanların korunması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Sokak hayvanlarımız için bakım ve rehabilitasyon merkezi açtık" dedi.

Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerine hayvanat bahçesi gezdirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvanları Koruma Günü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement