Hemşireler Günü" - Son Dakika
Sağlık

Hemşireler Günü"

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından "Hemşireler Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

16.05.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından "Hemşireler Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen programda hemşireliğin insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

Hemşirelerin gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde önemli görevler üstlendiklerini dile getiren Utkan, hemşireliğin yalnızca hastane ortamında uygulanan bir meslek olmadığını söyledi.

Utkan, "Hemşirelik, doğumdan ölüme kadar insan hayatının her anında geçerlidir. Günümüzde de bu meslek insan sağlığını ve kalitesini yükseltmeyi, hastalıkları önlemeyi ve hayat kurtarmayı amaç edinmiştir. Birtakım zorluklara rağmen insan sevgisi ve yardım isteğiyle insanların acısını dindirmek uğruna sarf ettiğiniz çaba için siz çok değerli hemşirelerin gününü kutluyorum." dedi.

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk de hemşireliğin anaç bir görev olduğunu belirterek, karşılığı olmayan bir görev olduğunu kaydetti.

Cantürk, hemşirelerden istenilen görevleri zorlanmalarına rağmen gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sağlıkta kaliteyi daha iyiye çıkarmak için hemşire sayılarının arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Hemşireler Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement