Her Doğan Bebeğin Bir Ağacı Olacak - Son Dakika
Yerel

Her Doğan Bebeğin Bir Ağacı Olacak

Her Doğan Bebeğin Bir Ağacı Olacak

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı Besni Devlet Hastanesinde ‘Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız’ projesi kapsamında yeni doğan her çocuğun bir ağacı olacak.

14.04.2015 13:34

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Besni Devlet Hastanesinde 'Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız' projesi kapsamında yeni doğan her çocuğun bir ağacı olacak.

'Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız' projesi kapsamında fidan ve ağaçlara bebeğin ismi verilecek. Projenin açılışı 20 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek olan tören ile yapılacak.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Projenin amacı; halkımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığı kazandırmak, Besni ilçemizde ekolojik bilincin oluşmasını sağlayarak, sağlıklı ve güzel bir çevre oluşturmak, halkımız ile hastanemizi bütünleştirmek olarak belirlenmiştir.

Proje kapsamında; Besni Devlet Hastanesi'nde yenidoğan her bebeğin adı bir fidana verilerek hastane bahçesinde hatıra ormanı oluşturulacaktır. Ayrıca her bebeğin ailesine fidan numarasının bulunduğu sertifika belgesi verilecek olup bu sayede bebek büyüdüğünde kendi adının verildiği bir ağacının olduğunu görecektir" dedi.

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adnan Yüksel ise, kurum olarak; erozyon ve iklim değişikliği ile mücadele ve gelecek nesillere daha yeşil, sağlıklı bir dünya bırakmayı amaçladıklarını dile getirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Her Doğan Bebeğin Bir Ağacı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement