Her Yönüyle Hamza Hamzaoğlu - Son Dakika
Spor

Her Yönüyle Hamza Hamzaoğlu

Her Yönüyle Hamza Hamzaoğlu

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu İzmir'de evlendiği gün damatlığı sarı kırmızıydı.

29.11.2014 10:57

Hamza Hamzaoğlu. 14 yaşında mahallede kurduğu takımla antrenörlüğe başlayan, damatlığı bile sarı-kırmızı renklerine bürünen Hamzaoğlu, artık zor bir dönemden geçen Galatasaray'ın dümeninde. İşte futbol görüşünden sistem anlayışına, idollerine kadar Hamza Hamzaoğlu!

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2012'de verdiği bir röportajda "Teknik direktörlüğe mahallede başladım. 14 yaşında gayrı federe bir takım kurup 4 yıl çalıştırdım. Futbolcuyken bile aklık hep teknik direktörlükteydi" demişti.

14 YAŞINDAN BERİ TEKNİK DİREKTÖR

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, antrenörlüğe küçük yaşlarda başlamış biri! Akhisar Belediyespor'da gösterdiği teknik adamlık performansıyla dikkatleri üzerine çeken Hamzaoğlu, TFF'nin Futbol Gelişim Dergisi'nin Temmuz-Ağustos sayısına verdiği röportajda "Teknik direktörlüğe 14 yaşnıda başladım" açıklamasını yapmıştı.

"GÖZLEM YAPARDIM"

Hamza Hamzaoğlu "Antrenörlüğe mahallede başladım. 14 yaşında takım kurdum. 18 yaşına gelinceye kadar mahalle takımında hem oynadım hem de onları çalıştırdım. Onlar için maçlar organize ediyordum. Sonrasında İzmirspor’da oynamaya başladım. Ancak mahallle takımından yine kopmadım. Takımın ismi Fatihspor’du. Adını oturduğum bölgedeki Fatih Mehmet İlköğretim Okulu’ndan almıştı. Gayrı federe bir takımdı. İzmirspor’dayken antrenmandan arta kalan zamanlarımda yine onları toplayıp, çalıştırıyor ve maçlara götürüyordum. O zamandan beri antrenörlük fikri kafamda vardı. Futbol oynarken de antrenörlerimin neler yaptıklarını dikkatle gözlemlerdim. Çünkü futbolda oyuncuyken yeteneğiniz dahilinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Tabii ki zamanla üstüne bir şeyler koyarsınız ama yetenekleriniz size müsaade ettiği ölçüde bir şeyler yapabilirsiniz. Antrenörlük ise gelişime daha açık. Çalıştığınız, istediğiniz, arzu ettiğiniz kadar ileri gidebilirsiniz" demişti.

2008'DE BAŞLADI

15 Ocak 1970 doğumlu Hamza Hamzaoğlu, aktif futbolculuk hayatına 2004'te Beylerbeyi formasıyla nokta koydu. Teknik adamlığa 2008'de Malatyaspor'da başlayan Hamzaoğlu, sonrasında alt liglerde Eyüpspor ile Denizlispor'u birer sezon çalıştırdı. 2011'de başına geçtiği Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e çıkararak seviye atladı. Hamzaoğlu geçen yıldan bu yana da A Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcısı.

"FUTBOLDA BAHANEYE YER YOK"

Hamza Hamzaoğlu, kişisel gelişimine de sürekli yatırım yapan bir teknik direktör. Hamzaoğlu, teknik adamlığa bakışını şu sözlerle ifade etmişti: "Bir antrenör olarak gelişim için üst düzey organizasyonlardaki maçları izlemek, bu karşılaşmaların analizini yapmak gerekiyor. Ama şunu da düşünüyorum, birebir taklit hiçbir zaman başarı getirmez. Bizim kendi futbol karakterimizi, kendi insanımızla, kendi elimizdeki imkanlarla, oluşturmamız lazım. Yani iyi bir teknik direktör olmak için, elimizdeki imkanlarla en iyisini yapabilmek gerekiyor. Gelişim için yaşadıklarınızdan desler çıkarmak da önemli. Dikkat ettiğim konulardan biri bahanelerin arkasına sığınmamak. Çünkü futbolda bahanelere yer olmadığını düşünüyorum. Güzel bir laf vardır: Hiçbir bahane başarının yerine tutamaz. Her başarısızlıktan sonra bir bahane üretebiliriz ama bunlar aslında bizim gelişmemizi engeller. Dolayısıyla ben mağlubiyeti de kabullenebilen bir yapıya sahibim. Mağlubiyetlerden de kendime olumlu şeyler çıkarmaya çalışırım ve inancımı asla yitirmem. Herhalde benim en büyük kazancım budur. En zor şartlarda bile yapabileceğim bir şeyler olduğunu düşünürüm ve bunu yapmaya gayret ederim. Sonunda olmazsa da bunu da kabullenebilirim."

SNEIJDER YORUMUNA İTHAFEN: "YÜZLERİNE KONUŞURUM"

Dünya Kupası'nda Sneijder hakkında yaptığı yorum nedeniyle Galatasaray taraftarlarının tepkisini çeken Hamzaoğlu "Tüm oyuncularımla ilgili düşündüklerimi onlarla rahatlıkla paylaşırım. Samimiyet çok önemli" demişti.

Hamza Hamzaoğlu, daha Galatasaray'daki görevine resmen başlamadan bir tartışmayla karşı karşıya. A Milli Takım Antrenörü'yken Dünya Kupası'nda TRT'de Hollanda-Meksika maçını yorumlayan Hamzaoğlu, şimdi öğrencisi olacak olan Wesley Sneijder'in takımdaki yerli futbolculardan 3-4 kat fazla para aldığını ve bu parayı hak edip etmediğinin sorgulanması gerektiğini belirtmişti. Sneijder'in Galatasaray formasıyla Hollanda Milli Takımı'nda olduğu kadar mücadele etmediğini belirten Hamzaoğlu, yıldız futbolcu için "Galatasaray'da sadece top ayağına geldiğinde oynuyor" ifadelerini kullanmış ve bu sözleri sarı-kırmızılı taraftarlardan büyük tepki toplamıştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Her Yönüyle Hamza Hamzaoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement