Hindistan'da Polis ile Vatandaş Arasında Çatışma Çıktı - Son Dakika
Güncel

Hindistan'da Polis ile Vatandaş Arasında Çatışma Çıktı

Hindistan Assam'da, Assam ve Nagaland eyaletleri arasındaki yıllar önce başlayan sınır ihtilafının bulunduğu şiddet olaylarını protesto eden göstericiler polisle çatıştı.

21.08.2014 22:31  Güncelleme: 23:10

Hindistan'ın Assam eyaletinde, temelinde Assam ve Nagaland eyaletleri arasındaki uzun yıllar önce başlayan  sınır ihtilafının bulunduğu şiddet olaylarını protesto eden  göstericiler  polisle çatıştı

Assam eyaletinin, 12 Ağustos'tan beri şiddet olaylarına sahne olan Golaghat bölgesinde, sokağa çıkma yasağı uygulamasına rağmen caddeyi trafiğe kapatmaya çalışan göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti.

Golaghat'taki şiddet olaylar, Nagagalandlı bir asi grubu tarafından kaçırıldığı iddia edilen 2 Assamlı öğrencinin serbest bırakılması amacıyla 12 Ağustos'ta gösteri düzenleyen Assamlı göstericilere Nagalandlı olduğu bildirilen kişilerce ateş açılması üzerine başlamıştı.

Assam ve Nagaland'daki gruplar arasında Assam sınırları içinde çıkan çatışmalarda şimdiye kadar tamamı Assamlı olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan ordusunun olayların büyümesini engellemek amacıyla geçen hafta askeri geçit töreni düzenlediği Golaghat'ta dün de polis tarafından sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılmıştı.

Sokağa çıkma yasağı kararı, güvenlik kurumlarının gösterileri bastırmak amacıyla aşırı güç kullanmasını protesto eden göstericilere polisin ateş açması sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından alınmıştı.

Assam ve Nagaland eyaletleri arasındaki sınır ihtilafının geçmişi 1960'lı yıllara uzanıyor. Her iki eyalet sakinleri de birbirlerini ormanlık bölgeleri ve diğer toprakları kanunsuz işgal etmekle suçluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan'da Polis ile Vatandaş Arasında Çatışma Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement